Заступника губернатора Василя Гостюка виключили з «Самопомочі»

1
356
Загрузка...

На позачерговій сесії Чернівецької обласної ради 23.05.2018 р. заступника голови ОДА Василя Гостюка, який останнім часом відчайдушно лобіює інтереси неолімпійських єдиноборств, що не входять навіть до програми Всесвітніх ігор з неолімпійських видів, виключили з фракції Об‘єднання «Самопоміч».

Відповідне рішення фракції щаситав голова обласної ради Іван Мунтян.

Остагнім часом Василь Гостюк також докоадає максимум зусиль, аби знищити проект спориінтернату в Кіцмані вже екс-колеги по фракції Івана Гешка. Але це лише деякі з проблем. Офіційно оголосили конкретні причин виключення.

«”Важливі не прізвища, а принципи”.

На загальних зборах фракції політпартії “Об’єднання “Самопоміч” депутата Чернівецької обласної ради Василя Гостюка виключили із фракції.

Головною причиною такого рішення стало те, що депутат дуже багато разів пропускав загальні збори фракції. У вівторок, 22 – го травня, на зборах були присутні троє депутатів облради фракції “Самопомочі”: Іван Гешко, Михайло Чорней та Олег Мельничук. Останній і запропонував виключити з обласної фракції політпартії “Об’єднання “Самопоміч” в Чернівецькій області Василя Гостюка. Всі троє депутатів проголосували “за”.
– Ми прийняли таке рішеня, оскільки Василь Гостюк майже рік не бере участі у загальних зборах фракції, – каже Олег Мельничук. – А він повинен брати участь в обговоренні тих питань, які виносятся на сесію обласної ради. А якщо він не бере участі, то і голосувати командно він не може. Також він порушив Положення партії, згідно з яким бути одночасно і депутатом, і займати керівні посади у виконавчих органах, забороняється.
– Я з повагою ставлюся до пана Василя, розумію його зайнятість на посаді заступника губернатора, проте йому треба визначитися: чи він залишається на цій посаді,чи здає депутатський мандат, щоб дати можливість іншим людям зайти до обласної ради і працювати, – коментує Наталія Райлян, голова Чернівецької обласної організації політпартії “Об’єднаня “Самопоміч”. – Як керівник обласного осередку, я довго спостерігала за цим процесом, сподіваючись, що Василь Гостюк сам визначиться, де йому бути. Кілька разів йому телефонувала з проханням влючитися в роботу фракії. Проте відповідь була, що він не може в робочий час бути присутнім. Як голова обласної організації, я повинна брати відповідальність за свою команду, інакше як потім людям пояснити, чому я замовчую ті чи інші речі?.. Для мене не мають значення прізвища. Прийшовши у “Самопоміч”, треба дотримуватися принципів і положення партії. А у випадку із Гостюком в цьому є ряд протирічь…»

***

***
ВІДЕО:

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ