Цікава пропозиція щодо розподілу територій між школами

0
323
Загрузка...

Резонансну тему закріплення територій за закладами середньої освіти у Чернівцях активно обговорюють «на кухнях» і в соціальних мережах…

Звісно, все, що задумала міська влада в цьому напрямку, дехто називає ледь не «святим». Хоча неозброєним оком видно, що ці задуми багатьма чернівчанами сприймаються «в штики».

В контексті пошуку більш-менш оптимального компромісного рішення цікавою виглядає пропозиція від члена виконкому міської ради Наталії Фрунзе:

«Дорогі батьки першокласників, вчителі та директори шкіл! Звертаюсь саме до вас, тому що на засіданні виконкому (або це будуть лише повноваження управління освіти, неважливо) буде розглядатися, на мій погляд, дуже важливий проект рішення- по закріпленню території обслуговування закладів загальної середньої освіти на 2018/2019 навчальний рік в м.Чернівцях. В школах не можуть почати набір у перші класи без цього рішення. Напевно, ви всі бачили, як управління освіти закріпило території за школами, багато батьків не задоволені таким розподілом, це викликало значне обурення батьків і не тільки, багато хто з них, живучи біля школи, не попав до неї, а змушений буде переходити по дві центральні дороги в ту школу, в яку попадає після розподілу його дитина, і таких прикладів багато. Тому є така пропозиція: нехай території, які закріпили, залишаються за тими самими школами, але закладів повинно бути декілька на вибір!!! Тобто, якщо є поруч три школи , наприклад, ЗОШ N24, ЗОШ N20 і СПШ N7( гімназія №1), то всі ці адреси, які визначили для трьох закладів , відносяться до всіх цих шкіл, і батьки зможуть вибрати ту школу, яку захочуть для свого першокласника!!! Я вважаю, що це краще, ніж те, що пропонує нам управління освіти!!! І так потрібно зробити по всім школам, батьки повинні мати вибір!!!»

***

***

***

Першокласників влаштовуватимуть у школи методом жеребкування – Гриневич

Міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що влаштувати першокласника в школу не за місцем проживання у нинішньому році буде можливо лише за наявності в школі вільних місць.

Вона зазначила, що розподіл цих вільних місць між претендентами теж має відбуватися прозоро і справедливо, тому в уряді зараз розробляють кілька підходів, повідомляє «Радіо Свобода».

Зокрема, за словами міністра, аби не було зловживань, дітей на вільні місця будуть обирати за допомогою жеребкування.

«Щоб був громадський нагляд, щоб не можна було домовитися про те, чий жереб буде витягнуто. Такі правила можна прописати і батьки, які зацікавлені, будуть контролювати їх дотримання», – зазначила Гриневич.

Вона також повідомила, що Міністерство освіти спільно з Міністерством юстиції вже розробляють критерії жеребкування.

Нагадаємо, раніше Лілія Гриневич повідомила, що Україні потрібен новий закон вищу освіту.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ