Інші очевидці розповіли про порятунок 10-річної дівчинки біля водоспаду

3
404
Загрузка...

Резонансна історія про порятунок 10-річної дівчинки (хоча реально неповних 10 років) біля водоспаду в Шешорах, як відомо, отримала дещо несподіваний поворот, коли мама врятованої та дорослий екскурсовод-учасник подій зазначили, що, мовляв, все було зовсім не так, як розповіла рятівниця – 11-класниця медичного ліцею Анна Шумко.

 

Отож, версій тих подій виявилось дві, і вони майже протилежні.

Нагадаємо, мама врятованої – п. Марина в коментарі fakty.cv.ua підкреслила, що була би лише вдячна рятівниці, якби все було саме так, як вона розказала, і що готова перепросити, якщо виявиться, що Анна розказала правдиво про ту ситуацію.

Рятували разом, найбільше діяв екскурсовод

Найбільш актуальним стало спробувати отримати коментарі інших очевидців. Розказати fakty.cv.ua про цю неприємну пригоду погодилась інша вожата – 11-класниця чернівецької ЗОШ №14 Ірина Коханюк. Точніше, можна сказати, «змушена» вже розказувати, адже, за її словами, спочатку вони домовилися було залишити в таємниці те, що трапилося біля водоспаду.

Ірина, як зазначає, була вожатою в іншому загоні – середнього віку. Вона спостерігала за ситуацією з берега. Каже, що все було майже так, як описала Анна. Що діти в той момент перелякались, деякі почали плакати, і якраз Ірина зібрала їх біля себе і спробувала відволікти, поки дівчинку рятували. А дітей там було більше пів сотні.

Ірина підтверджує, що дівчинка впала і наковталась води. І справді, каже, хлопець з її загону, Володя, виніс на руках потерпілу ближче до берега, а далі її перебрав екскурсовод (теж Володимиром звати). Ірина підтверджує, що рятували практично так, як розповіла Анна Шумко, але уточнює, що насправді у порятунку найбільшою, найсуттєвішою була роль екскурсовода, а допомагали у цьому Анна та ще одна вожата Тетяна, приблизно в рівній мірі.

Ще Ірина припустила, що у врятованої дівчинки могла бути епілепсія, бо їй не могли відкрити рот, коли рятували. Але це лише припущення.

На руках дівчинку виносив хлопець з Хмельницького

Вдалося сконтактувати також з безпосереднім учасником порятунку – хлопчиком Володимиром, якого вже не раз згадували в публічній площині. Мова про Володимира Павлюка, учня ЗОШ №26 м. Хмельницький (який цього року вперше відпочивав у цьому таборі «Над Черемошем»). До слова, йому саме сьогодні виповнилось 14 років, тож ми вітаємо його принагідно з днем народження!

Ось що розповів про цю історію хмельничанин Володимир Павлюк:

«Я справді виносив дівчинку, яка впала і наковталась води. Підняв на руки і виніс майже на берег. Екскурсовод дядя Володя в цей час був на скалі. Але коди вожаті почали кричати мені: «Витягни її», екскурсовод прибіг, і вже він виніс дівчинку на берег. І тоді вже вожаті надавали першу медичну допомогу, разом з ним. Там були вожаті Анна, Таня і Ірина Андріївна (вожата нашого загону) та екскурсовод. Дівчата підказували, що робити, а безпосередньо порятунком займався більше екскурсовод. Спочатку вони з вожатими відкривали дівчинці рота, бо вона зчипила зуби, казали, що було западання язика… Губи у неї були сині, аж фіолетові. Потім екскурсовод натискав на плечі, між лопатками, а мені Аня казала натискати нижче, щоби вода вийшла. Коли повітря вийшло, у неї був нервовий тик і вона почала плакати, а екскурсовод її заспокоїв. Чи я перелякався? Звісно».

А ще Володимир сказав, що йому телефонували і казали, що йому, можливо, дадуть якусь медаль за участь у порятунку.

Ось такі ще деталі маємо від очевидців. Плюс є ще очевидці цієї ситуації, які готові розказати, що бачили.

Напевно, тепер найважливіше, щоби мама врятованої дівчинки Аліни з Кіцманщини – п. Марина зрозуміла, що ж насправді там було з її дитиною. А далі вже вона теж зможе, можливо, уточнити і публічно свою позицію щодо тієї ситуації…

fakty.cv.ua

***

У міськраді нагородили «не за ту врятовану», або в чому «нестиковка»?..

***

Мер нагородив юну чернівчанку, яка врятувала 10-річну дівчинку

***

Загрузка...

3 КОМЕНТАРІ

  1. Які страсті! Цілий серіал. Але все таки розібрались. Читаю цей сайт і бачу що він направду нейтральний, дає всім сторонам сказати свою думку. Добре що не всі ще куплені і заказні

  2. Це насправді страсті але про здоров’я моєї донечки ніхто навіть не поцікавився ні про психологічний, ані про психічний стан. Нікому це не цікаво, головне відшукати в цій історії героїв. Я зрозумвла одну річ і це найголовніше – що моя донечка жива і здорова, а все інше відходить на другий план. Також хочу подякувати всім, хто дійсно врятував мою дитину, а перед ким завинила – вибачитись. Продовжувати щось далі нема сенсу, у кожного своя правда і нехай Бог розсудить. А також хочу подякувати Григорію Мазурашу, який дійсно допоміг нам розібратися більш менш у цій ситуації.

    • Дякуємо за Вашу відкритість і коректність.
      Хай донька росте здоровою і щасливою!
      Радимо все ж показати її медикам, про всяк випадок…
      Історія неприємна і дивна… Більш-менш прояснилось. Хоча запитання ще залишились. але справді головне – що дитина жива-здорова! Решта – деталі…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ