Чому претензії мера до депутатів щодо доріг – цинізм (цифри і факти)

1
164
Загрузка...

У Чернівцях нині серед владників та ярих прихильників режиму модно «у всіх гріхах» звинувачувати «неправильних» депутатів («неправильні» – це ті, чиї погляди та позиція не подобаються Максиму Бурбаку і Ко). Правда, чим далі, тим менше людей сліпо вірять владі. І все більше пробують розібратися, наскільки ці звинувачення реалістичні та обгрунтовані…

Політолог і блогер Михайло Шморгун назвав такі звинувачення цинічними, підтвердивши це у Facebook відповідними цифрами і фактами:

«Я хочу написати про чернівецький цинізм. Вчора Олексій Каспрук, разом з Ярославом Кушніриком звинуватили депутатів у тому, що “дороги в місті не робляться”. В їх аргументах була логіка, але сама форма подачі – “ми білі рицарі добра”, а вони ” вершники апокаліпсису” викликала у мене відразу.

Щоб не бути голослівним, я оперуватиму відкритими даними, які можна перевірити.
Мова піде про тендер на капітальний ремонт дороги на вулиці Щербанюка (перша черга). Його очікувана вартість – 35,8 мільйонів гривень. Сам аукціон мав відбутися 6 квітня. Як і варто було очікувати в наших умовах – в кінці кінців торги було відмінено.
Між тим, якщо подивитися далі, на тендер поступило три пропозиції приблизно по 22,7 мільйони.
Якщо простими словами, якби тендер відбувся то Чернівці зекономили б 13 мільйонів гривень, а мер Каспрук замість того, аби ганити поганих депутатів на прес-конференціях, готував би найкращий свій піджак для урочистого перерізання лєнточкі. Але тендер завалили. Всім потрібна політична війна і збагачення на відкатах.
Всі три пропозиції були відхилені по дуже сумнівних причинах. Все уперлося в тендерну комісію, яка складається з чиновників прямо підпорядкованих Каспруку. Каспрук може сказати – шановні “я ні прі чом”, комісію очолює Середюк і я впливу на неї не маю. Але це не так. Всіх чиновників Каспрук тасує в ручному порядку і всі тендерні теми в місті – виключно тема мера і його політичної команди. Навіть конкретно за це питання голосували проти всі окрім однієї людини (скоріше за все Середюк).
В підсумку – торги відмінено, значна економія бюджету не відбулась, новий тендер з квітня місяця не оголошено, а Олексій Павлович виходить на прес-конференцію і говорить про поганих депутатів, які не дають гроші на дороги. Циннічно чи не так?
Ми маємо чекати правильні фірми, яких з Миколаєва приведе за руку умовний Максим Юрійович. Без прогнозованого переможця в Чернівцях тендери на такі суми не проводять…
»

Дивіться самі ці матеріали з відкритих джерел:


***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ