Ще одна «перемога»: ціна на газ з 1.11.2018 р. зростає до 8850 за 1 тис. куб…

1
389
Загрузка...

Знущання чергового антинародного владного режиму над громадянами України і державою в цілому продовжується… Черговий крок до «світлого майбутнього» (за версією «теперішніх») – підвищення ціни на газ для населення на 23,5%, як сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, або на 22,84%, якщо вірити міністру енергетики Ігорю Насалику.

«Проект постанови покладає спеціальні обов’язки на НАК “Нафтогаз України” продавати з 1 листопада 2018 року постачальникам газу населенню газ за ціною 8550 гривень за тисячу кубометрів», – прокоментував рішення уряду міністр енергетики Ігор Насалик.

Отже, якщо тепер ціна на газ для населення в Україні становить 6960 грн. за 1000 кубометрів, то з 1 листопада 2018 р. – 8850 грн. за 1 тис. кубометрів. Достатньо, щоби «добити» значну частину громадян України, чи треба ще постаратися нинішній владі?.. І скільки ще українці будуть ці всі знущання терпіти?..

Цікаво, що з відсотками, виходить, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман помилився, адже він зазначив, що «ціни з 1 листопада на газ виростуть тільки на 23,5%. не на 60%. Це те, що нам вдалося неймовірними зусиллями досягти внаслідок цих переговорів [з Міжнародним валютним фондом]» (як процитувала його заяву на засіданні Кабінету міністрів, присвяченому питанню підвищення цін на газ для населення в п’ятницю, 19 жовтня, агенція «Інтерфакс-Україна»).

Хоча, можливо, цифри ще підкорегують «під слова Гройсмана» (щоби не вийшло, що він ними не володіє), тоді нова ціна може бути ще вищою – 8595,6. Хоча суть від цього не міняється…

Непогано в цьому контексті висловився публічно лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок:

«УРА, товариство! Влада бариг врятувала Україну від дефолту!

Прем’єр Гройсман люб’язно повідомив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте усього на 23,5% (https://www.pravda.com.ua/news/2018/10/19/7195686/).

А могла ж зрости й на всі 60%! Ви уявляєте, яка перемога?!

Якщо серйозно, це просто дно. Ненажерливості олігархів при владі немає меж. Плюс 23,5% до ціни, яка й так вчетверо завищена. А все чому? Тому, що «у держави є надзвичайно великі борги, які треба повертати». А в мене питання: ХТО НАБРАВ ЦІ БОРГИ? Хіба не служки олігархів біля владного корита? Хіба не вони роздерибанили українське майно настільки, що вирішили ще й кредити між собою роздерти? То чому платити за це вкотре змушені українці? Врешті, чи буде узагалі чим платити???

На кінець липня 2018 року заборгованість населення зі сплати за постачання природного газу становила 16,7 млрд грн, за централізоване опалення та постачання гарячої води – ще 10,8 млрд грн, за електроенергію – ще 3,9 млрд грн, за утримання будинків, холодну воду, вивезення сміття тощо – ще плюс 7,3 млрд грн. Громадяни вже по шию в боргах, то ЧИМ вони платитимуть по нових тарифах? Є в пана прем’єра і в їхньої фейкової коаліції рецепт?

Але й це ще не все. Як ви думаєте, що зробили ці служки олігархів після того, як вчергове затягнули зашморг на шиях простих українців? Правильно: знову набрали боргів! Україна і МВФ домовилися про новий кредит на 2019 рік завбільшки 3,9 мільярда доларів (https://www.pravda.com.ua/news/2018/10/19/7195716/). В мене знову виникає питання: а як олігархічна влада збирається віддавати оцей кредит? Чи, правильніше спитати, скільки коштуватиме газ для населення у 2019-му? 10 грн за кубометр? 15? 20? 50? 100? Тут будь-яку космічну суму назвеш – рано чи ще раніше вони обов’язково зреалізують.

І це все в ситуації, коли реально населення України має платити за газ у 5-6 разів менше!!!

Щороку «Укргазвидобування» та приватні компанії дістають з українських надр понад 20 млрд кубометрів газу. В той же час населення України споживає усього 17 млрд кубометрів, отже вітчизняного газу нам цілком вистачає.

Водночас поважне експертне середовище зазначає, що об’єктивна вартість українського газу – від 1500 до 2000 грн за тисячу кубометрів, що в 5-6 разів МЕНШЕ, ніж ми платитимемо з 1 листопада!!!

Ця влада псевдореформаторів справді йде своїм шляхом до життя по-новому – до життя в Україні без українців. Напередодні виборів, добре відчуваючи, що красти залишилось недовго, і добре знаючи, що українці вміють терпіти, вони намагаються скроїти з нас з вами по повній програмі. Втім, засліплені наживою вони забувають про найважливіше: чаша терпіння давно переповнена».

Як далі жити простим ЧЕСНИМ українцям?.. Слухати далі «байки» теперішніх і навіть не замислюватися над перспективами скинути і цей антинародний режим (бо це ж тоді ніби «рука Кремля»)? Чи все-таки наближається час, коли «народного копняка» можуть отримати і «теперішні»?..

***

***

Цікаво про нашу владу і не лише:)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ