У Чернівцях з’явився ще один сквер – «Узвишшя Гьобеля» (відео)

0
305
Загрузка...

Рішення про доповнення цього реєстру винесла Чернівецька міська рада. Ініціатором відновлення скверу Гьобеля став Тарас Полатайко.

Як свідчать карти, в 1911 році між сучасною вулицею Івана Богуна та залізничним вокзалом пролягала алея, однак після зсуву 1964 року це місце почало занепадати. У 2016 році з ініціативою відновлення скверу виступив Тарас Полатайко.

ТАРАС ПОЛАТАЙКО, АВТОР ПЕТИЦІЇ ПРО ВІДРОДЖЕННЯ СКВЕРУ ГЬОБЕЛЯ: «Два з половиною роки тому я написав цю петицію, щоб відродити цей парк. І от нарешті два з половиною роки пройшло, і я отримав оцю відповідь, що вже є офіційно цей парк от на папері, проголосували, що він є. Поки що на папері».

Від 25 липня 2017 року майбутню алею офіційно внесли до переліку скверів та парків міста.

ТАРАС ПОЛАТАЙКО, АВТОР ПЕТИЦІЇ ПРО ВІДРОДЖЕННЯ СКВЕРУ ГЬОБЕЛЯ: «На підставі оцього вже може бути архітектурний конкурс, ми з архітектором вже працюємо над проектом відновлення парку узвишшя Гьобеля, і юридично воно дає всі підстави затверджувати план, ну і в результаті вже в реальності, згідно з тим планом архітектурним, власне, вже щось робити, починати копати землю». 

Головний архітектор проекту – Віталій Стрільчук. До 31 листопада 2018 року він повинен подати проектну документацію.

ВІТАЛІЙ СТРІЛЬЧУК, ГОЛОВНИЙ АРХІТЕКТОР ПРОЕКТУ БУДІВНИЦТВА СКВЕРУ ГЬОБЕЛЯ: «У нас в проекті є спуск пішохідний від оглядового майданчика до самого залізничного вокзалу. Тут збережена дренажна система, збудована за часів Австро-Угорщини, вона функціонує, вона збирає воду під час дощів та злив. Хотілось би до неї технічно приєднатися, подивитися, в яких місцях це можливо, крім того, освітлення, дитячий майданчик ми хотіли тут розмістити, можливо, десь на цій території. Ще в нас в планах цей сквер Гьобеля сполучити з парком Федьковича, який позаду університету».

У Департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин будівництво планують почати в наступному році.

НАТАЛІЯ ХІЛЬКО, ГОЛОВНИЙ АРХІТЕКТОР МІСТА: «Ми повинні запланувати його на наступний рік – чому? Тому що на сьогоднішній день ще немає найважливішого документа, кошториса. А кошторис складається тільки на основі проектної документації. Бо ми не знаємо, скільки закласти коштів у бюджет на реалізацію. Тобто у спокійному темпі в цьому році плануємо розробку робочої документації та кошторис, далі закладаємо бюджет на реалізацію».

АВТОР: ЯРИНА БОРИНЕЦЬ (bukovyna.tv)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ