Деякі чернівчани не готові сприйняти навіть позитивні зміни «без мера»?

0
198
Фото: molbuk.com
Загрузка...

Після усунення з посади мера Олексія Каспрука 26.07.2018 р. в одній із груп у мережі Facebook створили опитування, більшість учасників якого не підтримують відповідні дії секретаря та депутатів Чернівецької міської ради.

Власне, кожен має право на свою позицію. І в принципі, враховуючи як вміло відповідні пропагандисти створили у нас моду ненавидіти всіх, кого «призначають бути ворогами», не так дивно, що у відкритому персоніфікованому голосуванні більшість на стороні «модної» позиції. І далеко не кожен наважується відкрито висловлювати, навпаки, «не модну» позицію. Але…

Політично виборці Олексія Каспрука (які підтримували все, або майже все, що він робив на посаді мера, включаючи протистояння з депутатами) можуть скільки завгодно бути проти його усунення з посади. Проте мусимо визнати, що депутати припинили повноваження мера відповідно до чинного законодавства (якщо були допущені порушення, юристи Каспрука це доведуть в судовому порядку, і він буде поновлений на посаді). І що за депутатами, які відправили у відставку мера, теж стоять виборці, можливо, навіть більше, ніж тепер за «бурбако-карімовським» мером (брехлива теза про «представників меншості, які усунули з посади обранця більшості» розбилась об офіційні результати виборів-2015). І мусимо розуміти, що до наступних виборів міського голови (позачергових, чи чергових – як вирішать у парламенті) міська влада буде працювати на чолі із ставлеником депутатської більшості (нині це – Василь Продан, хоча він сам не виключає, що можуть обрати іншого секретаря).

Елементарна логіка підказує, що депутатська більшість, яка відправила мера у відставку і взяла на себе відповідальність за управління містом, буде дуже старатися показати позитивну динаміку роботи «їхньої» міської влади. Вони будуть робити все можливе, аби чернівчани відчули позитивні зміни. Хоча би тому, що до виборів не так далеко (навіть чергових), а отже якщо «нові теперішні» не продемонструють очевидні зміни на краще у місті, буде проблемно отримати знову мандат довіри від виборців.

«Бурбаківська пропаганда» нав’язує думку, ніби ці депутати, усунувши мера, будуть активно щось там «дерибанити». Ну, не дуже то й залишилось в місті що «дерибанити» (як кажуть, «все украдено до нас»). Та й в будь-якому разі у своїх рішеннях та діях депутатська більшість обмежена чинним законодавством. Тож в чому ризик для чернівчан в цій ситуації? Будуть «нові теперішні» управляти ефективно, і відбудуться зміни на краще в місті – чудово. Не буде позитивної динаміки – чернівчани врахують це на виборах.

А ви як думаєте? (опитування)

Погляд на Чернівці після відставки мера

Результати

Loading ... Loading ...

***

А ось опитування в групі СтопХам Буковина:

***

Відставка Каспрука: «представники меншості» зняли «обранця більшості»?

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ