У Чернівцях «наїхали» на переселенця за футбольні пости в ФБ… (відео)

0
520
Загрузка...

Декілька учасників АТО і керівник телеканалу ТВА Вадим Пелех завітали на роботу до переселенця з Макіївки Донецької області Євгена Семехіна (того самого, який займався проукраїнською діяльністю в тому регіоні в під час Революції Гідності «дістав» навіть Ахметова), з яким спілкувались «на підвищених тонах» і ледь не довели справу до рукоприкладства…

Судячи з відео, яке розмістили на сторінці телеканалу ТВА у Facebook, на роботу до Євгена Семехіна «особливі гості» прийшли, аби вручити йому листа про те, що його готові безкоштовно відвезти у Макіївку. Це в продовження жартівливого посту Євгена в ФБ, де він запропонував тим, які «рекомендують» йому забратися на Донеччину, скинутися на квиток в Макіївку.

Також в процесі доволі «гарячого спілкування» з’ясувалось, що приводом до такої агресивної поведінки АТОвців стали пости Євгена, в яких він позитивно реагував на перемоги збірної Росії на домашньому для агресивного північного сусіда чемпіонаті світу з футболу. АТОвець називав інші «рахунки на користь Росії» – в сенсі трагічної статистики щодо загибелі наших Героїв на Сході України…

Євген Семехін неодноразово публічно акцентував, що не підтримує агресію Росії, зокрема, участь і підтримку з боку північних сусідів у конфлікті на Донбасі. Також він був серед організаторів на Донеччині референдуму за єдність, який передував іншому, протилежному референдуму. Плюс Євген примудрився «дістати» навіть мільярдера Рината Ахметова. І справді в ті часи, особливо вже під час Революції Гідності, займатися проукраїнською діяльністю в Донецькій області було, м’яко кажучи, не дуже безпечно. Але АТОвці зазначили, що не хочуть нічого знати з минулого Семехіна, і проявляли агресію, базуючись на останніх футбольних постах в ФБ, які, за їх словами, провокують таких, як вони…

До слова, Семехін також публічно неодноразово зазначав, що у футболі з дитинства вболіває за збірні Аргентини і Данії… «Росія вразила-проти неї були місцеві ЗМІ, тонни критики, а вони порвали в мотлох арабів і першими в плов вийшли»… (плей-оф, мається на увазі).

Емоції хлопців, які побували у тому «пеклі», які втрачали на очах побратимів у тому так званому АТО, можна зрозуміти. Але ж Герої загинули і, на жаль, продовжують гинути заради світлих ідеалів, заради щасливого майбутнього України! А подібні прояви агресії, ніби патріотичні акції насправді є антидемократичними по своїй суті. І цілком можуть служити «гарним інформаційним приводом» для ворогів України…

Взагалі останнім часом спостерігається нова хвиля активності радикально налаштованих активістів (ті ж напади на ромів, «атаки» на мовному і релігійному напрямках тощо), а це все, на жаль, працює на внутрішній розкол і подальший розвал України… Невже справжні патріоти не розуміють, що хтось ці всі речі провокує, і роблять це зовсім не друзі України… Напевно, емоції вище за здоровий глузд…

***

***

***

***

А ось і інші футбольні пости, зовсім не дивні для любителів футболу:

***

А це ФБ-спогади Євгена Семехіна про його діяльність на Донеччині:

***

Євген Семехін:

«Перед тим як вішати ярлики на людей і повторювати “вкиди” спочатку дізнайтеся кого Ви звинувачуєте.
Може так виявиться, що Вами маніпулюють.

Дивіться відео з 10:20.

04 травня 2014 року, за тиждень до референдумів про від’єднання Донецька і Луганська, група патріотів провела референдум за Єдність України в Донецький і Луганських областях.

Після цього організатора в Донецькій області Dmytro Tkachenko внесли в “чорний список” ДНР, а Володимир Семистяга взяли в полон в Луганську.

Посилання на прес-конференцію в УНІАН: https://www.unian.ua/…/914671-ponad-70-meshkantsiv-donbasu-…

Звертаюсь до патріотів України і АТОвців – не піддавайтеся на провокації. Прийде час і я розповім ким і з якою ціллю Вас налаштовують проти переселенців.

Вибори вже скоро, не станьте ляльками в чужій грі».

***

***

***

***

Схожий приклад «прояву патріотизму» у Львові…

***

Активіст, який «дістав» Ахметова, – відверто про донецькі і чернівецькі реалії (відео)

***

Можемо мати ще одне всеукраїнське свято з чернівецьким корінням (петиція)

***

«П…здуйте в свою Донецкую область и делайте там паспорт!» – сказали у Чернівцях уродженцю…

***

Чернівчанин платив хабар на блок-пості, щоби відвідати рідних у Макіївці…

***

А ось цю новину, точніше в частині конфлікту саме через мову, спростували на stopfake.org:

Первоисточником новости стала сумская ТРК «АТВ». Её директор Сергей Клочно разместил на своей странице в Фейсбук видеорепортаж об этом инциденте.

В сюжете речь идёт о драке переселенца с Донбасса Вячеслава Рожкова с жителями села Буймер, которая произошла 29 июня возле местного магазина. В результате инцидента бывший шахтёр получил рваную рану рта. В самом сюжете нет упоминания, что конфликт возник именно из-за использования приезжим русского языка. О якобы неприязни местных жителей к переселенцам с Донбасса говорит жена пострадавшего Лидия Рожкова. Именно она пожаловалась, что жители Буймера предлагали ей перейти в общении с русского языка на украинский.

О том, что причиной конфликта стал языковой вопрос, написал директор АТВ Сергей Клочко, сопроводив репортаж следующим комментарием: «Порвали рот из-за русского языка. Таким способом в селе Буймер, на Тростянеччине, местные решили приучить к родному, украинскому языку, инвалида, переселенца из Донецка. Напуганные этим случаем женщины-переселенки теперь не выходят на улицу поодиночке. Из-за возникшего резонанса боятся самосуда от селян».

Однако свидетели, полиция и сам пострадавший отрицают утверждение Клочко. Заметитель начальника Тростянецкого отдела полиции Виталий Разбейко, который проводил проверку, говорит о бытовом характере конфликта.

«Злоупотребляли спиртными напитками. По факту, да потерпевшего доставили с рваной раной рта в больницу. Сам он в правоохранительные органы не обращался. Всё это рассказывает его жена. Он сам вообще ничего не хочет – говорит, не нужно меня беспокоить, я ни к кому претензий не имею».

Выводы полиции подтвердждает и сельский голова  Буймера Николай Комышанский. По его словам, бытовой конфликт между переселенцем Вячеславом Рожковым и местным предпринимателем Александром Шаповалом случился на почве злоупотребления спиртными напитками.

«Сидели выпивали – и один другого ударил. Вот и все. А потом помирились. Два пьяных мужика ударили друг друга, и всё. Никто его машиной не переезжал, никто не преследовал. Настоящее враньё. Как журналисты могут относиться к своей работе?

В интервью «StopFake» сам пострадавший вообще отрицал, что получил травму в результате драки.

Рожков: Драки не было. Не было драки. Я упал в погреб просто.

StopFake: А местные говорят, что вы подрались из-за языка?

Рожков: «Нет, ничего не было. Упал в погреб и все…»

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ