У Чернівцях відмінили ще один «спортивний» тендер (слідом за басейном)

0
326
Загрузка...

Не так давно у Чернівцях відмінили результати проведеного тендера на капітальний ремонт критого басейну біля ЗОШ №27 (бо «не та фірма виграла», кажуть).

Тепер маємо ще один скасований «спортивний тендер», який стосувався будівництва багатофункціонального спортивного майданчика ЗОШ № 28 по вул. Руській, 257-А у Чернівцях.

Як вже повідомлялось на fakty.cv.ua, найнижчу ціну – 4 млн. 998 тис. 000 грн. – запропонувало чернівецьке ТОВ “Експріелтсервіс”, яка спеціалізується… на виробництві будівельних металевих виробів… Лише на одну тисячу грн. більше вказано у пропозиції від ПП “СПОРТЕЛІТБУД” (Луцьк), яка якраз спеціалізується на будівництві та облаштуванні спортивних об’єктів зі штучним покриттям і, розпочавши свою діяльність з 2002 р., вже має в активі дуже багато успішно реалізованих подібних проектів у різних куточках України.

З першою позицією було зрозуміло – вони не могли показати приклад успішно проведених подібних робіт. На другій позиції за ціновими пропозиціями опинилась фірма, в чиїх можливостях сумніватися не доводиться. Тож бути футбольному полю з штучною травою (28 х 50 м) і трьома біговими доріжками навколо та двом універсальним спортивним майданчикам 20 х 32 м біля ЗОШ №28?! Ан ні – у Департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради вирішили, що треба «причепитися» до цієї фірми через те, що вони не надали документи, які підтверджують… наявність офісу. Офіс, звісно, є у “Спортелітбуду”, але не було такого серед тендерних вимог!

Як би там не було, «тендерній комісії видніше» – вони взяли й скасували і цей тендер. Напевно, знову «не ті переможці»?..

Чим це може обернутися? Оголошенням нового тендеру і заганянням ситуації «в глухий кут», коли будувати і облаштовувати доведеться глибокою осінню, або взагалі взимку, або, іншими словами, – або якісно неможливо буде зробити ті роботи, або взагалі не встигнуть освоїти кошти…

І хто у цьому винен? «Неправильні» депутати міської ради?..

Хоча є ще один варіант. Через суд добитися справедливості… Або щоби мер Олексій Каспрук пояснив підлеглим, що головне завдання на тендері обрати фірму з відповідними можливостями, досвідом та репутацією, яка за найменшу суму готова взятися за будівництво тих майданчиків, а не скасовувати тендери, якщо не виграє «правильна» фірма…

fakty.cv.ua

***

Прояснилась ситуація з ремонтом басейну в ЗОШ №27 (відео, фото)

***

Спортмайданчик у Чернівцях хочуть будувати… виробники металевих виробів

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ