Садовий у Чернівцях: кожен почув від лідера «Самопомочі», що хотів (відео)

1
359
Загрузка...

«Міський голова зобов’язаний співпрацювати зі всіма депутатами, які представляють весь політичний спектр. Я проти ділити на лівих-правих, тому що всіх обрала громада», – зазначив мер Львова Андрій Садовий під час візиту до Чернівців 13.06.2018 р.

Проте цей вислів, напевно, «не помітить» мер Чернівців Олексій Каспрук, який з перших днів своєї другої каденції одразу розділив депутатів (а отже і виборців) на «правильних» і «неправильних», пообіцявши останнім, що вони, мовляв, будуть у повній політичній ізоляції, а реально Олексій Павлович «доборовся» до того, що сам опинився майже в такій же ізоляції…

За «звичкою», місцеві ЗМІ переважно почули і підкреслили в словах лідера «Самопомочі» саме те, що їм було «політично вигідніше».

Наприклад, Іван Мітрік (ТВА) звернув увагу на різну інтерпретацію відповідей Садового щодо можливих перевиборів у Чернівцях:

“Мер Львова виступив проти відставки Каспрука: «Це шлях проти волі громади міста»” («Молодий буковинець», провладний)

“Садовий виступив проти розпуску Чернівецької міської ради” («Чернівецький промінь», опозиційний)

Що ж сказав насправді Андрій Садовий? Це ж не секрет: «… я категоричний противних будь-яких відставок, вони ні до чого доброго не приведуть, тому що ви маєте законно обраного міського голову, ви маєте законно обраних депутатів, і сьогодні дуже важливо, щоби вони були разом і сиділи за одним столом, і разом працювали… У мене були непрості відносини з моїми депутатами. Минула каденція у мене 55 депутатів, більшість, були від партії «Свобода». Я пережив цей час, це був складний період, але нікому в голову не прийшла думка когось відправляти у відставку».

Цікаво, що сам телеканал ТВА (Максима Бурбака) побудував свій сюжет в основному навколо тези щодо «неправильності» вже екс-депутатів від «Самопомочі», акцентуючи увагу (щонайменше візуальну) на тих чотирьох депутатів, яких «бурбаківці» через «своїх серед чужих» у «Самопомочі» намагались (або ще намагаються) відкликати. Але при цьому акуратно обминули увагою в цьому контексті двох «бурбаківців» у вже колишній фракції «Самопомочі». Хоча Андрій Садовий говорив про «стартову заангажованість» депутатів від «Самопомочі», а не лише непідконтрольних Бурбаку:)

Цікаво, що Садовий радить Чернівцям більше працювати з Європейським банком реконструкції та розвитку, тобто брати єврокредити. Хоча в щирості цих порад можна і сумніватися. Хоча би тому, що Львів і Чернівці, будучи чимось схожими (зокрема, в плані привабливості для туристів своїми історичними принадами), є серйозними конкурентами у боротьбі за увагу, любов і, звісно, гроші туристів. Тому навряд чи Андрій Садовий такий вже щиро зацікавлений у прориві Чернівців. Інша справа, якби «присадити» конкурента завдяки цим важким єврокредитам… Скажете: а Львів же теж брав єврокредити. Так, але можливості виплачувати ці кредити у Львова і Чернівців різні. Це все одно, що ставити на один щабель доцільність і реалістичність взяти, приміром, авто в кредит для того, хто займається трохи бізнесом, заробляє зо 1000 доларів в місяць і хоче взяти машину для «таксування» (тобто заробляння, і все прораховано у бізнес-плані), і для того, хто отримує мінімальну зарплату, ледве зводить кінці з кінцями, але хотів би теж їздити на машині:)

Дивіться сюжети про візит Андрія Садового до Чернівців, і деякі цікаві контекстні пости у Facebook:

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Загрузка...

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ