Дивні перипетії навколо реклами Соціалістичної партії у Чернівцях

0
321
Загрузка...

Розміщені ввечері плакати (біл-борди) з рекламою Соціалістичної партїі України вже наступного дня в спішному порядку заклеювали, здирали і т.п., аби й слідів не залишилось.

У чому ж річ, чому так швидко «замітали сліди»? Про ці дивні рекламні перипетії розповів Голова Спілки рекламістів та рекламодавців Буковини – екс-керівник МКП «Реклама» Ігор Воронич:

«На вихідних в Чернівцях сталася мало примітна, але дуже знакова подія. Точніше ціла серія….
В суботу багато представників рекламного бізнесу отримали телефонні дзвінки з запитаннями про розміщення реклами соціалістичної партії. Хто? Чому? І як?….
Виявляється все дуже просто…. В п’ятницю ввечері на деяких рекламних конструкціях з’явилася реклама Соціалістичної партії. Одне з фото прикріплено…
Підстав говорити про несанкціоноване, тобто самовільне, розміщення не має, оскільки відбулася зміна сюжету в рамках рекламної кампанії “Соціалістичної партії”. А вже зранку, коли “дехто” побачив сюжет — “развєрзглось нєбо”…
В суботу після обіду були мобілізовані “усі сили” на ліквідацію цих плакатів. Плакати заклеювались, здирались… Все робилось, щоб від них не залишилось жодного сліду. І усе це робилось під наглядом “худощавого, чорнявого чоловіка, на чорному Мітсубісі Ланцер”…. На скільки я розумію, то мова йде про Тараса Унгуряна, чорний Мітсубісі Ланцер якого “намагались спалити” в якості помсти за його “професійну діяльність”.. Принаймі так заявив Унгурян в інтерв’ю одному із телеканалів міста.
Але “суть” не в тому, що Тарас ганяв свого Ланцера містом… Хоча цікаво за чий рахунок було заправлено “пальоного”?
Цікавим моментом є те, що на конструкціях МКП “Реклама” також розміщується реклама “Соціалістичної партії”. Фото з “старим сюжетом” додаються…. Може МКП “Реклама” просто не встигла розмістити “провокаційний” сюжет, оскільки технологія монтажу зображень на цих конструкціях відрізняються? А після скандалу розміщення було зупинено… Є запитання і по “зв’язці” комунальне підприємство — мерія — Народний фронт — Кива, бо я не чув від колег про запити на розміщення реклами від “Соціалістичної партії”…. Від БЮТу були, від БПП — були, від “Основи” і Ляшка — були…. А від “Киви” не було…. В більшості випадків запити шлють усім…
Але для мене більш знаковим є інше… А саме те, що було запущено адмінресурс для забезпечення демонтажу рекламних плакатів. Особисто я не “побачив” порушень законодавства в цьому випадку. Якщо я помиляюсь, то хотілось би побачити коментар фахових юристів і підтвердження відповідних “звернень у компетентні органи для проведення відповідних розслідувань і притягнення до відповідальності винних осіб, якщо буде встановлено факт порушення законодавства”. А так, це втручання в зміст реклами, що суперечить чинному законодавству. та втручання в його господарську діяльність і нанесення збитків, оскільки я думаю, що замовник відмовиться оплачувати неотримані послуги. Та й підприємець поніс незаплановані витрати на достроковий демонтаж плакатів.
А я щось переконаний, що демонтаж здійснювався на підставі телефонної вимоги, тобто навіть не має доказів “адмінвпливу”. А підприємець вирішив не сваритись з владою….
Насторожує інше…. нинішні владники, не зважаючи на молодий вік, продовжують керувати містом старими, комуністичними методами — “плювати на закон, я вирішую, що можна, а що ні….” Думаю, що саме тому у декого із учасників ринку виникли проблеми з бізнесом: на минулих виборах одні розмістили те, що “не можна”, інші відмовились розмістити те, “що треба”.
Дана ситуація повинна також насторожити, в першу чергу, депутатів та політсил, чиї думки відрізняється від думки Центральної площі, бо вибори наближаються і завтра у цих депутатів виникнуть проблеми з рекламними кампаніями… А взагалі то в цивілізованій країні за такі “фортелі” відповідні посадовці вже б пішли у відставку…. Але європейські закони нам тільки обіцяли…»

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ