Депутати подолали вето щодо виконкому. Бурбак «в ярості» (відео)

2
304
Загрузка...

Під час другого пленарного засідання 56 сесії Чернівецької міської ради VIІ скликання  депутати долали вето міського голови на рішення щодо внесення змін до персонального та кількісного складу виконавчого комітету.

Перед голосуванням до депутатів звернувся представник Громадської ради при виконавчому комітеті Олег Демченко, який закликав збільшити кількісний склад виконкому. Натомість рішення про подолання вето набрало 29 голосів.

Як запевнив Олег Демченко, громада дасть належну оцінку діям міської ради і вживатиме відповідних заходів, передбачених законодавством.

Нагадаємо, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук скористався правом вето і зупинив дію рішення міської ради від 7.06.2018 «Про внесення змін до персонального та кількісного складу виконавчого комітету Чернівецької міської ради VII скликання», яке, як зазначив мер, було прийняте з порушенням вимог Закону Україні «Про місцеве самоврядування в Україні.

Раніше міським головою було внесено на розгляд ради проект рішення з пропозиціями щодо персонального складу виконавчого комітету ради. Вказаний проект рішення не був спрямований на визначення кількісного складу виконавчого комітету ради. Натомість за результатами розгляду та обговорення проекту рішення була проголосована та підтримана пропозиція постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, архітектури та будівництва щодо зменшення кількісного складу виконавчого комітету Чернівецької міської ради VІI скликання до 12 осіб, з якої не було підготовлено відповідного проекту рішення.

Оскільки Законом не надано повноважень постійним комісіям ради вносити пропозиції щодо кількісного складу виконавчого комітету ради, а також те, що відповідний проект рішення не був оприлюднений відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації, пункт 2 рішення міської ради VII скликання від 07.06.2018 р. №1281 «Про внесення змін до персонального та кількісного складу виконавчого комітету Чернівецької міської ради VII скликання» прийнятий не на підставі та не у спосіб, що передбачені Законом.

Зміна кількісного складу виконавчого комітету Чернівецької міської ради VII скликання, у спосіб що не передбачений Законом, викликала обурення чернівецьких громадських організацій, зазначається на офіційному сайті міської ради. При цьому варто зауважити, що обурюються переважно «підкаблучні» громадські організації, які говорять плюс-мінус в унісон з чернівецьким керівником фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максимом Бурбаком.

Сам Максим Бурбак у притаманній вже йому некоректній манері розкритикував подолання вето депутатами і спрямував «особливу порцію люті» проти керівника фракції БПП «Солідарність» – АТОвця Василя Максимюка, який, на думку Максима Юрійовича, не мав би голосувати за подолання вето (Цікаво чому – тому, що так хотів Бурбак? Чи, може, Максимюк має орієнтуватися все-таки на настрої своїх виборців, а не на побажання нардепа-«смотрящого»?..):

«Можна скільки завгодно кричати з трибуни міськради про підтримку діючого мера Каспрука, можна довго зі слиною на губах сперечатись з Проданом хто більше вкрав у міста, ходити на ефіри та розказувати про відстоювання інтересів громади, яка обирала і підтримує Каспрука, намагаючись ввести в оману чернівчан. А потім тихенько, ніяково злити мера та додати такі необхідні запроданцям три голоси для подолання вето по складу виконкому. Вже не треба обирати поважних громадян до складувиконкому, вже не треба закликати чернівчан під стіни Ратуші задля унеможливлення реваншу регіоналів. Чи не так непане Максимюк? Своїми зрадницькими діями ви зробили все для перетворення діючого мера на спостерігача дерибану міста. Але ви не усвідомлюєте всю ницість вашого вчинку. Ви злили вибори 2015 року під регіоналів, ви намагаєтесь позбавити мера останнього інструменту у безкінечному двобої зі зграєю, яка нищить наше місто. Я переконаний – громада вам це все згадає!!! Дріб’язкові політикани на підтанцьовках банди!!!
Це голосування вкотре показало хто дійсно вболіває за Чернівці, а хто лише це вдає. При тому й незграбно!
»

***

Цікава логіка… З одного боку, мер Олексій Каспрук нерідко критикує вже і виконком у тому, що «немає кворуму» і т.п., а з іншого він сам проти зменшення кількісного складу виконкому, що значно облегшує забезпечення кворуму на засіданнях виконавчого комітету… І винні у всьому традиційно «неправильні депутати»…

fakty.cv.ua

***

Тут подолали вето:

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ