Перевізники погодились повозити ще трохи по 4 грн.

1
311
Фото: molbuk.ua
Загрузка...

У Чернівцях відновили роботу маршрутки, які не возили пасажирів з 15 травня через страйк перевізників з вимогою підняти тариф до 5 грн.

Зустріч у Ратуші 18.05.2018 р. результату не дала. Після цього перевізники мали зустріч з губернатором Олександром Фищуком, який зазначив, що не може прямо впливати на мера Олексія Каспрука, але попросив представників транспортних підприємств повернути автобуси на маршрути, адже від цього непорозуміння між перевізниками і міською владою страждають прості чернівчани.

Більшість перевізників все ж була проти продовження облслуговування маршрутів за тарифом 4 грн., який не дозволяє не те, що оновлювати рухомий склад, а вже навіть і поточні витрати тягнути. Проте після непростих дискусій в середині Асоціації перевізників Чернівців домовились все-таки повозити ще пасажирів декілька днів за цим тарифом 4 грн. В надії на те, що найближчим часом виконком збереться і прийме рішення про підняття тарифу.

Тим часом, як стало відомо fakty.cv.ua, в тролейбусному управлінні зовсім не в захваті від страйку перевізників (хіба таксисти «в шоколаді»). Там вже пішли такі поломки, як витиснуте скло дверей, вибиті двері і т п. Ще пару днів цього страйку і в ЧТУ теж могли початися серйозніші проблеми…

Що ж, наступний крок за міською владою.

Думки чернівчан з цього питання розійшлись – від позиції, що і 4 грн. багато, до розуміння, що тариф явно вже відстав від економічних реалій.

Разом з тим, неоднозначно сприймається інформація про зустріч мера з нелегальними (приватними) перевізниками в «Юності Буковини», де Олексій Павлович запропонував їм виходити на маршрути і возити пасажирів по 4 грн. без відповідних договорів і т. п. (а податки хто платити має?) А вже на зустрічі в Ратуші мер говорив про укладання окремих угод з ЧТУ на здійснення пасажирських перевезень.

fakty.cv.ua

Як вирішити проблему із страйком перевізників у Чернівцях?

Результати

Loading ... Loading ...

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ