Нардеп проти нардепа у боротьбі навколо Чагорської ОТГ (відео)

0
452
Загрузка...

Чернівецький керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак вважає, що створення Чагорської об’єднаної територіальної громади суперечить чинному законодавству. 

У свою чергу інший народний депутат Григорій Тіміш (який представляє і ці населені пункти), має зовсім іншу риторику:

«КОМУ ЧАГОР, МОЛОДІЯ І ЛУКОВИЦЯ ЗРОБИЛИ «БУБУКУ»?
Хто ці лідери що так у нас бояться Чагорської громади? Слідкую в інтернеті за реакцією окремих політиків навколо створення Чагорської ОТГ. Пішов вуйко по ефірах і проводить сеанси обдурювання населення. Чому така примітивна аргументація і чому дозволяють собі залякування та приниження населення? Мол громади Чагра, Молодії і Луковиці у разі відмови об’єднуватись з містом будуть платити за послуги місту Чернівці… За транспорт, за навчання, лікування… Таке враження що до цього ніхто нічого і не платив!?!? Смішно аж до сліз!!!Смішно ще й тому, що цей політик малює собі плани керування на майбутне всіма платними послугами для громад сільських, забувши, що майже всі заклади, де обслуговуються сільські жителі Буковини, є СПІЛЬНОЮ ВЛАСНІСТТЮ ВСІЄЇ БУКОВИНСЬКОЇ ГРОМАДИ!!!І ЦЕ РІШЕННЯ ПРИЙМАЛОСЬ РОЗУМНИМИ ЛЮДЬМИ В КРАЩИХ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ТРАДИЦІЯХ ЩЕ ДО ПРИХОДУ НА БУКОВИНУ ДЕЯКИХ КОМУНІСТІВ- КОМСОМОЛЬЦІВ, ЩО ПОПРИХОДИЛИ З ОДЕСИ, МОСКВИ, ТАМБОВА ТА ІНШИХ РАДЯНСЬКИХ НА ТОЙ ЧАС МІСТ, ЗАДЛЯ БУДІВНИЦТВА СВІТЛОГО МАЙБУТНЬОГО…А ТІ, ЩО ТУТ ПРОЖИВАЮТЬ СТОЛІТТЯМИ І ПІДКРЕСЛЮТЬ, І ЗАВЖДИ ПІДКРЕСЛЮВАЛИ КРАСУ І НЕПОВТОРНІСТЬ СВОЇХ ГРОМАД, НЕ МАТИМУТЬ ПРАВО В ЗАКОННИЙ СПОСІБ ГРОМАДУ СТВОРИТИ???? ДА ХТО ВИ ТАКІ ПАНОВЕ, ЩО ГОТОВІ ЛАМАТИ КОНСТИТУЦІЮ УКРАЇНИ І ЧЕРЕЗ КОЛІНО ТОЙ ЖЕ ЗАКОН ПРО ДОБРОВІЛЬНЕ ОБЄДНАННЯ!?!?
ГРОМАДУ ОБРАЗИЛИ І ДУЖЕ СИЛЬНО!
ЯК ЩО Є СОВІСТЬ, ПОТРІБНО ВИБАЧАТИСЬ І НЕ ПРИНИЖУВАТИ ЛЮДЕЙ, НЕ ЗАЛЯКУВАТИ, ЩО ХТОСЬ МІНІСТЕРСТВАМИ І ВСІМ КЕРУЄ..,ЛЮДИ ОБРАЛИ СОБІ ШЛЯХ ДОБРОВІЛЬНО, В КОНСТИТУЦІЙНИЙ СПОСІБ, СПИРАЮЧИСЬ НА ВСІ ІСТОРИЧНІ, КУЛЬТУРНІ, СПІЛЬНІ ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ,ТОБТО ВСЕ В МЕЖАХ ЗАКОНОДАВСТВА, НЕ ПОРУШУЮЧИ НІ ОДНУ СТАТТЮ ЗАКОНУ «ПРО ДОБРОВІЛЬНЕ ОБ‘ЄДННЯ ГРОМАД»!!!
Чагорська громада просто своїм рішення попутала карти тим, хто бачить аеропорт своїм, кустарним…..
Землю в постійне користування Чернівецькому аеропорту може надати і Чагорська громада, звичайно що не за дурно! Громада Чагра будує школу, медичний центр, стадіон, дитсадок мають розширити,Молодія в свою чергу побудує дорогу, відремонтує будинок культури, Луковиця збудує дитсадок, відремонтує приміщення початкової школи. І не будуть діти , батьки їздити в місто в пошуках щастя, в переповнені заклади освіти, а розвиватимуть свої громади! В містах України садки і школи переповнені, батьки чекають в черзі роками і змушені платити великі кошти на перевезення і утримання, а в громадах все поруч, просто їм не вистачає коштів на відновлення своєї власної мережі соцоб’єктів. Підтягнути цю інфраструктуру зможе тільки об’єднання приміських сіл зі всіма наслідками отримання в користування земель, гарно, без нервів, через договір оренди в користування на певний термін( можна і в постійне користування, у разі відповідної компенсації на розвиток інфраструктури). Аеропорт же надає платні послуги, чому ця структура не може платити Чагру за оренду?
Бачу, як один «Большой політик», разом з чиновником з геокадастру землі поза межами населених пунктів роздає ОТГ, нібито від імені коаліції( я правда не пам’ятаю щоб коаліція просила його замінити в цьому процесі голову ОДА),але як що ця справа так йому довподоби, то зможемо довірити і цю важливу історичну справу передачі земель поза межами і Чагорській громаді. Ну як би рука вже набита і досвід… Ось тоді, всі формальності по оренді під аеропорт і відпадуть…. А громада ті лишні 100 млн. грн. успішно використає на свій розвиток!
СЬОГОДНІ У ЛЮДЕЙ З‘ЯВИЛАСЬ НАДІЯ НА ВІДРОДЖЕННЯ СВОЇХ ТЕРІТОРІЙ, І ПОВІРЬТЕ ВОНА ЗДІЙСНИТЬСЯ!!! НИХТО НЕ ПІДЕ НА ПОВОДУ У ТИХ , ХТО ЗАРАДи ВЛАСНИХ АМБІЦІЙ, БІЗНЕС-ІНТЕРЕСІВ І ПОЛІТИЧНИХ ПЛАНІВ ГОТОВІ ИДТИ ПРОТИ ЗАКОНУ…..
ЧАГОР, МОЛОДІЯ І ЛУКОВИЦЯ ЗРОБИЛИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР! Тримайтесь до кінця, Вас підтримує вся прогресивна Буковина!!!!!»

***

Максим Бурбак у програмі «Пряма відповідь» (говорив і про Чагорську ОТГ):

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ