Чернівецьких крадіїв грошей з автоматів судитимуть

0
327
Загрузка...

Фігуранти злочинного дуету вже притягувавалися до кримінальної відповідальності за скоєння ряду різних злочинів та відбували покарання у місцях позбавлення волі. Але свою протиправну діяльність вони так і не припинили.

У лютому цього року до поліції почали надходити повідомлення про крадіжки грошей з автоматів для реалізації питної води у Чернівцях. Уночі правопорушники віджимали металеві конструкції купюроприймачів і, отримавши доступ до сховищ з готівкою, забирали всі наявні кошти.

Загалом, упродовж місяця на території обласного центру правоохоронці зафіксували 34 крадіжки готівки з автоматів з питною водою. Своїми діями невідомі злодії завдали збитків на суму понад 12 тисяч гривень.

За фактами вказаних злочинів слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

У пошуках злочинців працівники Шевченківського відділення поліції відпрацювали коло осіб, котрі могли вчинити ці крадіжки. У результаті проведеної роботи, поліцейським вдалося встановити причетність до вказаних злочинів двох чернівчан 23-річного віку. Спільники зізналися у вчиненні крадіжок з автоматів з питною водою та розповіли, що викрадені гроші розподіляли між собою та витрачали на власні потреби.

Обом порушникам оголошено про підозру у скоєнні крадіжок та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Матеріали кримінальних проваджень слідчі направили до суду.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

***

У Чернівцях заарештовано іноземця-крадія

Після затримання злодія по гарячих слідах, працівники Садгірського відділення поліції встановили його причетність до ще однієї аналогічної крадіжки. Завдяки зібраним доказам провини зловмисника, слідству вдалося переконати суд в обранні затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В ході відпрацювання операції «Мігрант», поліцейські встановили, що затриманий за крадіжку грошей на ринку 35-річний іноземець вчинив ще один аналогічний злочин.

Зокрема, перебуваючи 7 квітня на території того ж чернівецького ринку, злодій поцупив із торгового контейнеру 4 тисячі гривень. Вдаючи зацікавленого покупця, чоловік спочатку розглядав товар. Переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, зловмисник викрав вказану суму грошей із сумки продавця та хутко покинув контейнер.

Зважаючи на зібрані слідчими докази та повторність крадіжок, суд заарештував злочинця з можливістю внесення застави. Наразі триває досудове розслідування.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ