У Чернівцях АТОвці, активісти жорстко засудили розгін наметового містечка (відео)

2
326
Загрузка...

У вівторок, 6.07.18, на Центральній площі у Чернівцях відбулась акція «Україно, вставай!» – проти свавілля правоохоронців, які 3.03.18 зухвало розігнали наметове містечко на перед Верховною Радою у Києві і жорстоко побили в т.ч. опозиційно налаштованих учасників бойових дій на Сході України…

Небайдужі АТОвці та активісти, які зібрались на акцію в Чернівцях, жорстко засудили згадані вище дії правоохоронців. І пішли з Центральної площі до міської ради та «Будинку з левами» з вимогою, щоби їх звернення до центральної влади розглянули і підтримали місцеві депутати. В обох владних будівлях запевнили, що це питання розглянуть наступного тижня на позачергових сесіях міської та обласної рад.

Цікаво, що коли наприкінці 2013 р. правоохоронці побили на Майдані студентів, «теперішні», які тоді були в опозиції, також різко засуджували такі дії, і активно закликали народ піднятися проти режиму, який таким чином «захищався» від протестувальників. Тепер же тодішні опозиціонери переважно «відмовчуються», або навіть навпаки – звинувачують невдоволених теперішнім режимом і називають їх «агентами Кремля», «ворогами України» і т.п. Хоча цілком очевидно, що справжніми ворогами України, на жаль, є якраз теперішні найвищі посадовці, владна верхівка, яка прийшла до влади на крові, опустила рівень життя абсолютної більшості простих українців «нижче плінтуса» і, до того, судячи зі всього, безпосередньо причетне до організації та підтримки кровопролиття в Україні, знищення найсміливіших патріотів, які можуть становити реальну загрозу для режиму…

Найгірше і найнебезпечніше те, що «теперішні», які настільки негативно виглядають навіть на фоні попереднього, так званого «злочинного режиму», діють дуже хитро, вдаючи з себе «великих патріотів», не забуваючи регулярно одягати вишиванки і вигукувати де треба і не треба «Слава Україні!»… Багато українців, перебуваючи під впливом владної пропагандистської машини, вірять в «казки верхівки», і думають, що протестувати проти антинародної політики чинної влади, – це справді «вигідно Кремлю» і т.п.

Невже складно проаналізувати ці всі «неув’язки», непослідовність, подвійні стандарти «теперішніх», порівняти Україну за справді доволі негативного режиму Януковича (без втрат територій, без війни, з вищими, ніж тепер, соціальними стандартами, рівнем життя і т.п.) та за режиму олігарха Порошенка, який, як кандидат в Президенти, обіцяв українцям «золоті гори», а «добравшись до корита», – самі бачите, що творить…

Як зазначив один з чернівецьких активістів Юрій Афонін, нині час визначитися, чи справді є Гідність у українців?.. Тобто чи можуть вони піднятися і дати «народного копняка» і цьому антинародному режиму? Чи все, на що ми здатні, – це брати участь у задуманих та підтриманих олігархами «революціях»?.. («Будь-яку революцію задумують романтики, здійснюють фанатики, а користуються її  плодами відверті негідники»).

Дії поліції слід кваліфікувати, як «катування мирних жителів», – зазначив керівник міжнародної організації «Права людини без кордонів» Віллі Фотр…

«К сожалению, далеко не все так думают в Украине, в нашем городе…, – констатує Юрій Афонін. – Из 250 тыс. населения Черновцов поддержали реально ветеранов около 50 активных граждан. Мнение народного мэра мы не услышали – у него более важные дела. Из почти 1 млн. жителей области поддержали ветеранов около 30 человек. Голова облрады не смог определиться. Постараемся узнать мнение депутатов (представителей народа) на внеочередных сессиях… Но никто за нас, ни Америка, ни Европа не решит вопрос: есть у нас Честь и Достоинство или их нет?»

fakty.cv.ua

***

***

***

Сторінка Народна Буковина у Facebook нагадує:

Шановні краяне!
Нажаль, більшість громадян, в силу певних обставин, не знають свої основні права та обовязки. Не знають, тому що не мають часу на їх вивчення (багато працюють, шукають шляхи для виживання, виховують діточок, борються за життя та інше). Владу це влаштовує – необізнанними легше управляти. І так буде до тих пір, поки ми самі не навчимося себе поважати, спираючись на діючі (хороші чи погані) Закони. Тому дуже прошу Вас знайдіть декілька хвилин, відкладить свої справи, почитайте, а краще запишіть декілька статей з нашой (однієй з найкращих) Конституції України. Згадуйте їх постійно. Та не давайте можновладцям, чиновникам принижувати себе та своїх рідних. Всім всім успіху. Слава Україні!!!

Конституція України
Розділ I – ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ

Стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

Стаття 5. Україна є республікою.
Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.
Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.
Ніхто не може узурпувати державну владу.

Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Норми Конституції України є нормами прямої дії.

Стаття 17. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.
Збройні Сили України та інші військові формування ніким не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу, усунення органів влади чи перешкоджання їх діяльності.

Розділ II
ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ’ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА

Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.
Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Стаття 27. Кожна людина має невід’ємне право на життя.
Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов’язок держави – захищати життя людини.
Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань.

Стаття 28. Кожен має право на повагу до його гідності.
Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

Стаття 29. Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність.
Ніхто не може бути заарештований або триматися під вартою інакше як за вмотивованим рішенням суду і тільки на підставах та в порядку, встановлених законом.
Кожний затриманий має право у будь-який час оскаржити в суді своє затримання.
Про арешт або затримання людини має бути негайно повідомлено родичів заарештованого чи затриманого.

Стаття 33. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.
Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну.

Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Стаття 38. Громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
Громадяни користуються рівним правом доступу до державної служби, а також до служби в органах місцевого самоврядування.

Стаття 39. Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.
Обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей.

Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.
Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об’єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону.
Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.
Примусове відчуження об’єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості. Примусове відчуження таких об’єктів з наступним повним відшкодуванням їх вартості допускається лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану.
Конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

Стаття 48. Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.

Стаття 56. Кожен має право на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень.
Стаття 59. Кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Стаття 60. Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.
За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.

Стаття 62. Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.
Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.
У разі скасування вироку суду як неправосудного держава відшкодовує матеріальну і моральну шкоду, завдану безпідставним засудженням.

Стаття 63. Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.
Підозрюваний, обвинувачений чи підсудний має право на захист.

Стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Стаття 68. Кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ