Про концепцію об’єднання територіальних громад від Чернівецької ОДА

0
277
image description
Загрузка...

Засідання регіональної робочої групи з інформаційно-методичного супроводу реформи органів місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень (робоча група з питань децентралізації) провели у «Будинку з левами».

Вів зібрання заступник голови облдержадміністрації Василь Гостюк.

На засіданні посадовець представив розроблену адміністрацією концепцію формування Перспективного плану об’єднання громад в Чернівецькій області та детально розповів про стан справ в кожній вже створеній, чи потенційний ОТГ.

Міністерство регіонального розвитку зобов’язало облдержадміністрації, як відповідальні за впровадження реформи на місцях, забезпечити розробку перспективних планів спроможних громад в межах усієї території області.

Експерти позитивно оцінили концепцію, зокрема Ігор Бабюк підкреслив важливість зникнення «білих плям». «Дуже добре, що ми тепер бачимо потенційні центри громад, можемо порахувати і спрогнозувати подальші кроки».

Василь Гостюк зауважив, що питання виноситься в публічну площину для обговорення, при цьому робоча група при облдержадміністрації продовжує об’їзди проблемних громад, які ще не визначилися з конфігурацією об’єднання. «Звісно ж вони можуть погодитись із запропонованим баченням меж ОТГ, або прийняти інше рішення відповідно до законодавства», – зазначив Василь Гостюк.

Після обговорення питання концепції об’єднання територіальних громад було поставлено на голосування і підтримано всіма учасниками наради одноголосно.

(Джерело: bukoda.gov.ua)

Свого часу в публічній площині фігурувала ініціатива голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука: «Один район – одна громада»… Напевно, такий шлях цієї «реформи» (зі своїми плюсами і мінусами) був би більш позитивним. Хоча би з огляду на те, що можна було уникнути такого великого збільшення бюрократичного апарату, який відбувається через створення ОТГ…

Ну, і відкритим залишається питання «віддалення селян від вирішення долі своїх земель» через ці об’єднання громад…

fakty.cv.ua

***

Господарями на своїй землі мають бути люди, чи «громада»?..

***

У Чернівцях говорили про те, як влада «кидає» створені ОТГ (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ