Максимюк: За події 3.03.2018 в Києві мають відповідати винні – аж до Авакова

3
293
Загрузка...

Керівник «президентсько-народнофронтівської» фракції БПП «Солідарність» у Чернівецькій міській раді Василь Максимюк пояснив свою позицію щодо голосування за звернення до керівництва держави із засудженням дій правоохоронців, які 3.03.2018 р. розігнали наметове містечко біля Верховної Ради і принизили в т.ч. АТОвців.

Василь Сидорович влучно зауважив, що «якщо там були порушення Конституції – повинен відповідати винний, аж до міністра внутрішніх справ», тобто до Арсена Авакова, якого активісти, до слова, і вимагають звільнити з посади.

Згадав депутат-АТОвець і про події кінця 2013 р., з яких «все почалось», тобто побиття студентів у Києві.  Тоді «ми, тодішні депутати, двоє діб обмірковували рішення, виважували кожне слово, аж поки прийняли його в остаточному варіанті», – зазначив Василь Максимюк. То це тоді можна очікувати, що з його ініціативи депутати двоє діб будуть розмірковувати над кожним словом і, зрештою, таки засудять офіційно антидемократичні дії правоохоронців 3.03.2018 р. в Києві?..

А ось що написав про голосування за згадане вище звернення на сесії 12.03.2018 р. (коли, нагадаємо, «Солідарність» не дала жодного голосу ЗА) Василь Максимюк:

«Чергова позачергова сесія міської ради мене не здивувала. Вона мене обурила. Колись, коли треба було провести сесію міської ради із засудженням побиття студентів на Майдані в Києві, мене серед ночі знайшла колега Наталя Козлова і ми, тодішні депутати, двоє діб обмірковували рішення, виважували кожне слово, аж поки прийняли його в остаточному варіанті. А тепер хочуть відразу, одним змахом руки і всіх! Це небезпечно.

Проект звернення до Верховної Ради щодо антиконституційних подій, які відбулися в Києві 03.03.2018 р., який цього разу підсунули для голосування депутатам міської рази, вражає дешевим популізмом, елементарним незнанням Конституції держави, відсутністю найменшої обізнаності про компетенцію керівних органів.

Мені сподобався виступ на сесії учасника АТО Любарця Василя Олексійовича. Цілком з ним згоден – треба розібратися в тих подіях, чому силовики діяли так, що постраждали мітингувальники. Якщо там були порушення Конституції – повинен відповідати винний, аж до міністра внутрішніх справ, який, до речі, не є квотою Президента.

Звалити все в одну кучу, звинуватити всіх, внести розлад в державу, яка фактично сама захищає себе від агресора. Ось справжня ціль таких заяв та звернень.
Хіба ніхто з авторів цього звернення не задумувався над тим, скільки ще Україною гуляють «рубанів»? Невже не всі ще зрозуміли з яким підступним ворогом ми маємо справу і як глибоко він вдерся в нашу державу?

Гіпотетично припустимо – Президент дослухався до чернівецьких «державників» і пішов. Його функції за Конституцією виконує Голова Верховної Ради. Дежа вю. Таке вже було – ми втратили тоді Крим та частину Донбасу, а найголовніше – тисячі життів справжніх, а не «сесійних» патріотів.

Президент вже неодноразово висловлювався із проблем, за які «гудів» так званий «майдан Саакашвілі». Деякі рішення вже парламентом прийняті. Решта чекають свого вирішення і будуть вирішені. І про недоторканість, і про «кнопкодавство» і так далі. Краще звернутися до парламенту з вимогою про прискорення прийняття ним так необхідних державі рішень.

І останнє. В проекті звернення було написано «Громада м. Чернівців висловлює щире обурення» і так далі. А у громади хтось питав? Чому купка політиканів місцевого штибу узурпує право говорити від імені всієї громади? Хто уповноважував?

Ось чому я завжди буду голосувати проти популізму. Бо він гірший за пряму агресію».

Цікаво, що ще двоє депутатів-АТОвців – Олександр Ставчанський та Віталій Матвієнко (з «Самопомочі», але яких називають підконтрольними Бурбаку) – також не голосували за звернення із засудженням дій правоохоронців 3.03.2018 р. у Києві…

fakty.cv.ua

***

Як голосували у міськраді за звернення до центральної влади щодо подій 3.03.18

***

Поранений учасник АТО: У цій війні більше запитань, ніж відповідей…

***

Про «рєшал», безлад і «хлопців для биття» у Чернівецькій міськраді

***

***

Загрузка...

3 КОМЕНТАРІ

  1. А почему бы “шановному пану” депутату не выйти к черновицким избирателям (громаде) в воскресенье 18 марта и не спросить у них лично? И инициатива обращения исходила не от депутатов, а именно от жителей города и области, которые далеки от политики. Опять лукавит… Ну а об ответственност Гаранта Конституции за ее соблюдение можем лично пообщаться с детальным разбором его обязанностей по ее соблюдению и пунктов, которые грубо нарушены. А далее он так и не понял, что “майдан не Саакашвили”, а народа Украины, которому надоела брехня, унижения и грабеж!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ