Максимюк: Не маю претензій до депутатів «Самопомочі», яких хочуть відкликати

1
128
Фото: molbuk.ua
Загрузка...

Керівник фракції БПП «Солідарність» у Чернівецькій міській раді і учасник АТО Василь Максимюк висловив своє бачення стосовно перипетій навколо відкликання колег-депутатів від «Самопомочі», яким займаються переважно «бурбаківці» (або «народофронтівці»).

Василь Максимюк: «У суботу, 24 березня, відбулося кілька подій. Однією з них було зібрання частини депутатів міськради і громадськості у Палаці текстильників. Там приймалося рішення, щодо відкликання шістьох міських депутатів із “Самопомочі”.
Як їхній колега, я персонально не маю ніяких претензій до депутатів “Самопомочі”, котрих партія хоче відкликати. Всі вони достатньо активні у своїй депутатській діяльності, щиро переймаються проблемами округів, на яких були обрані. Якщо якісь суперечки і виникають між нами, то вони робочого характеру і стосуються конкретних сесійних питань, на які у нас бувають різні бачення. Кожного поважаю як особистість.

Що стосується суботніх подій, то хочу, мабуть, повторити те, що я говорив одним з перших, і про що сьогодні вже говорить все місто. В Чернівцях відбувається конфлікт двох політичних груп впливу, якщо донині він відбувався в стінах міськради за участі активістів запрошених сторонами, то зараз він вирулив назовні і набрав масового характеру. Підозрюю, що процес розростатиметься і набиратиме градусу. Ситуація, що склалася, спонукає окремих чернівецьких політиків, та тих, хто намагається ними стати, скористатися нею у своїх власних інтересах.

Відкликання, чи невідкликання “Самопоміччю” своїх депутатів, на ситуацію у міськраді суттєво не вплине.

Ситуація і в раді та в місті загалом і так є нестабільною, тож поглиблення цієї нестійкості і блокування необхідних для життєдіяльності мегаполісу рішень, відбувається в інтересах гравців, котрі знаходяться поза його межами.

Найнеприйнятнішим є те, що через політичні міжусобиці у чернівчан крадеться найцінніше – це час і ресурс на покращення їхнього життя. Від війн і перепалок, маршів і демаршів не стануть кращими дороги, не заїдуть у місто нові тролейбуси і автобуси. Бо й справді, як сказав відомий чернівецький журналіст Василь Бабух – поетів у нас багато, у нас автобусів мало.

Я особисто бачу два виходи із цієї патової ситуації. Перший – відкинути амбіції і сідати за стіл переговорів, де домовлятися про роботу в інтересах міста. Другий – всі йдемо на перевибори і нехай громада визначається з тим, кому довіряє більше. Тільки потім вже не буде кого винуватити, а самі будемо себе».

***

Чернівці: збори на підтримку і проти депутатів від «Самопомочі» (відео, фото)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ