Годнюк – Бурбаку: Ви вирішили, що в Чернівецькій області ви Бог… (відео)

2
991
Загрузка...

На 21-й сесії Чернівецької обласної ради VII скликання 27.03.2018 р. «засвітились» одразу 4 нардепи. Троє з них – буковинці, які виступили з промовами, а хтось і традиційно поконфліктував…

Найбільш конфліктною риторикою відзначився, звісно, керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак, який договорився до того, що після міської ради (яку він безрезультатно намагається «розігнати» за «непідкаблучність» йому) вже запропонував і обласній раді «саморозпуститися». За цікавим збігом обставин, саме цю пропозицію серед інших винесла на розгляд сесії депутат від «Самопомочі» Ольга Кобевко (звісно, саморозпуск депутати не підтримали). І вона ж поширила у Facebook відповідні матеріали від телеканалу ТВА (який тепер належить Бурбаку).

Трохи «опустила не землю» Бурбака депутат від «Солідарності» Любов Годнюк, яка нагадала Максиму Юрійовичу про «дива» на зустрічах з виборцями у Хотині, і наголосила, що він не Бог, яким, напевно, впливовий політик уявляє себе в Чернівецькій області…

Отож, участь у роботі пленарного засідання взяли народні депутати України Іван Рибак, Максим Бурбак, Григорій Тіміш та Василь Амельченко.

Депутати крайового парламенту Буковини прийняли Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2018 рік, затвердили Антикорупційну програму Чернівецької обласної ради на 2018 рік, прийняли Комплексну  програму розвитку освітньої галузі Чернівецької області на 2018 – 2022 роки, внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік.

Також буковинські народні обранці взяли до відома інформацію про результати діяльності органів прокуратури області за підсумками 2017 року, про виконання Регіональної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, про виконання Регіональної програми підтримки національно-культурних товариств та української діаспори у 2017 році, про стан реагування на депутатські запити, які були внесені на попередніх сесіях обласної ради.

Депутати крайового парламенту прийняли низку запитів та звернень з актуальних питань життєдіяльності територіальних громад Чернівецької області, розглянули інші питання прядку денного. Зокрема, проголосували за укладання контрактів за результатами конкурсів з директором-художнім керівником КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської» Юрієм Марчаком, директором КУ «Чернівецька обласна бібліотека для дітей» Аліною Білою, директором КУ «Чернівецький обласний художній музей» Інною Кіцул, директором Чернівецького обласного краєзнавчого музею Оленою Затуловською, директором Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Юрієм Преступенком, директором комунального учбово-методичного центру культури Буковини Миколою Шкрібляком, директором Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка Мирославом Лазаруком, повідомляє Прес-служба обласної ради.

Народний депутат Іван Рибак, крім іншого, запропонував звільнити з посади заступника губернатора Василя Гостюка (депутат від «Самопомочі», «людина Бурбака» у «команді Фищука»): «На сьогоднішньому засіданні сесії Чернівецької обласної ради в черговий раз привернув увагу всіх присутніх до питання відповідальності крайової влади за життєдіяльність області.

Зокрема, мова йде про заступника голови Чернівецької ОДА пана Гостюка. Він є представником партії «Самопоміч», яка нещадно критикує позицію Президента, його кроки щодо євроінтеграції, зближення з НАТО, реформи у галузі освіти, охорони здоров’я, пенсійної реформи, і що зараз є чи не головним – розвитку військово-промислового комплексу. Але це нонсенс, коли людина, що перебуває на державній посаді і призначена Президентом, дозволяє собі висловлювати повний деструктив і незгідність з його курсом на захист від агресора, на стабілізацію економіки. Це розкіш дозволяти собі таке у важкий для України час.

Тому звернувся з цього приводу до голови Чернівецької ОДА пана Фищука з проханням дати оцінку такій ситуації та розглянути питання недоцільності перебування на займаній посаді пана Гостюка.
Люди у владі, які не бажають відповідати за реальний стан справ у області, є політичним баластом. Вони дорого вартують буковинцям, котрі чекають від влади покращення їхнього життя.

Крім цього, тривожною є ситуація і у Чернівецькій міській раді. Через протистояння між кількома депутатськими угрупуваннями та особисті інтереси деяких депутатів, втрачають тільки місто і люди, адже внаслідок цього відбувається блокування розвитку Чернівців. Тут неякісні дороги, величезні борги “Чернівціводоканалу”, руйнація історичних будівель тощо. І все це через непорозуміння у Ратуші. Переконаний, що такий стан речей має турбувати і депутатів Чернівецької обласної ради».

Нардеп Григорій Тіміш: «Скористався можливістю, що випадає дуже рідко, і прийняв участь у засіданні сесії Чернівецької обласної ради. Тому що вперше за останній рік вона пройшла саме у тиждень, коли народні депутати працюють на округах згідно графіка роботи ВРУ. У своєму виступі не вдавався до поливання брудом своїх опонентів та політичних заяв. Я обраний народом не для політики, а для співпраці з громадами та органами місцевого самоврядування для допомоги у вирішенні нагальних проблем жителів свого округу. В першу чергу, подякував депутатам за те, що зняли з порядку денного питання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Карапчівській школі-інтернат. Це важливо, адже громада села та місцеві депутати виступають проти та просили мене втрутитись у цей процес. Мова йде про 10 гектарів землі панського парку, який має історичне значення та цінність для громади. Це є власність громади і ми не допустимо маніпуляції щодо подальшої зміни цільового призначення цієї землі та її продажу. Окрім цього, звернув увагу на незадовільну роботу обласного управління Держгеокадастру. До мене на прийомах громадян постійно звертаються мешканці сіл щодо порушень законодавства цією установою, особливо, що стосується роботи по виділенню землі учасникам АТО. Тому вкотре наголосив: працювати треба для людей та в інтересах людей, а не окремих кланів та бізнесових структур! І на сам кінець, не міг оминути питання процесу децентралізації. На жаль, деякі обласні керівники дозволяють собі приймати рішення в супереч бажанням та інтересам громад. Як приклад, навів ситуацію, яка склалась в Глибоцькому районі, і сказав, що ми не можемо допустити об’єднання приміських сіл Чагор, Молодія, Коровія до міста Чернівці, як малює собі пан заступник з питань децентралізації, так як ці громади мають бажання створити свою ОТГ. Не потрібно йти проти волі людей. Потрібно сприяти їм та допомагати».

Максим Бурбак: «Був сьогодні на сесії обласної ради. Двоякі відчуття: президія майже уся – де-факто опозиція, а де-юре ніби й влада. Сесії ведуть, слово надають, питання області вирішують як влада, але декларують себе як опозиція. У залі депутати, які начебто повинні приймати рішення важливі для області, але в сухому залишку стають в опозицію до курсу на реформування країни, до урядових ініціатив. Децентралізацію, яка дає самостійність у прийнятті рішень, можливість громадам розпоряджатися власними коштами і ресурсами, замість підтримувати як влада, окремі депутати блокують як опозиція, допомагаючи місцевим князькам задовольняти їхні непомірні аграрні апетити, зберігати статус – кво. Аякже, при створенні ОТГ, одразу випливає необлікована земля, яка насправді обробляється і приносить чималий дохід окремим «аграріям», але тільки не місцевим бюджетам. Уряд прийняв рішення передати землі с/г призначення за межами населених пунктів до ОТГ і дати таким чином можливість розпоряджатись ними громаді, то з виступів окремих депутатів і тут не все гаразд, і то недобре. Уже лунають звинувачення в тому що землю «дерибанить» Держгеокадастр, або там де йшлося про 12 га, уже чую про 2000 га. Логіки не розумію. Каже Любов Годнюк, що я сценарист і постановник обласних вистав, що театр нібито у області. Дякую, Любове Олексіївно, за комплімент. Але зауважу, най в області театр, а в радах, і обласній і міській – то якісь цирки – шапіто і з замовними штатними клоунами, і з масовкою, і статистами. Власне, пані Любі видніше, недарма її звіти в пресі більше схожі на звітно – виборні концерти до днів працівників культури. А може звітувати нема про що? Бо торік з обласного бюджету за ініціативи чудових обласних депутатів від Хотинщини надійшло до районного бюджету аж 0, 0 копійки.
Вкотре переговорив з делегацією деяких сільських голів Сокирянщини і складається враження, що у селах проблем немає, окрім політичних. Може займетеся господаркою, досить у підтанцівці Козака працювати? Замість бентежити народ на місцях, зробіть щось корисне для людей. Досить вже перекидатись, хто влада, а хто опозиція, або робіть щось, беріть на себе відповідальність. А не хочете, то САМОРОЗПУСКАЙТЕСЬ , шановні !!!
»

Проголосували депутати і за звернення до центральної влади із засудженням дій влади 3.03.18 біля Верховної Ради в Києві. Але ось чи варіант від активістів, чи якийсь інший, – питання відкрите, треба подивитися текст, трансляції чомусь не було, щоби передивитися, принаймні, знайти не вдалося онлайн… (депутати уточнили поки що, що проголосували «збірну» декількох варіантів звернення, текст потім додамо).

fakty.cv.ua

***
Хоча, напевно, важливіше сталось вже після сесії – подивіться вечірній пост нового депутата від «Самопомочі» Олега Мельничука (без «такого» ми не проживемо, на відміну від тих чвар і політичних інтриг від «Бурбаків» і Ко):

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

І традиційна рубрика: «Наглості немає меж» та її головний герой:)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ