Чернівці: збори на підтримку і проти депутатів від «Самопомочі» (відео, фото)

6
1017
Загрузка...

У суботу, 24.03.2018 р., паралельно відбулось два дійства, які пов’язані з депутатами Чернівецької міської ради, обраними від Об’єднання «Самопоміч».

Намагаючись наблизитись до фінішу процесу підкорення чернівецької «Самопомочі», «народофронтовики» (або «бурбаківці»), у т.ч. використовуючи «своїх серед чужих», спробували запустити механізм відкликання депутатів, обраних від цієї політичної сили. Якраз один з «бурбаківців» в міській «Самопомочі» розповсюдив в інтернеті запрошення на збори виборців щодо відкликання депутатів, які запланували на 24 березня у Центральному палаці культури (Театральна площа, 5).

Варто нагадати, що у фракції «Самопоміч» у міській раді було два «залізних штики Бурбака» – Олександр Ставчанський та Віталій Матвієнко. Інші четверо (Андрій Брязкало, Віталій Гавриш, Богдан Ковалюк та Аліна Олевич) не підконтрольні Бурбаку, що і лежить в основі цієї всієї «возні».

Спершу прихильники «небурбаківських» депутатів від «Самопомочі» збирались завітати на ті «збори виборців». Але в день зборів самі депутати публічно попросили не йти туди, аби уникнути можливих провокацій, натомість запросили в цей же час на звіт і зустріч з виборцями перед міською радою.

На «бурбаківських» зборах все було доволі прогнозовано. Туди прийшли ідейні «фронтовики», «їхні» у «Самопомочі» та трохи бюджетників, яких «файно попросили» прийти і проголосувати за відкликання «неправильних депутатів». Але зібрати повний зал «бурбаківцям», навіть маючи бюрократичний ресурс, не вдалося.

Плюс там відбувались «ще ті дива», про які, зокрема, розповів (з фото- та відеопідтвердженнями) відомий журналіст Василь Забродський. Зокрема, його не хотіли реєструвати, як учасника зборів, бо… мовляв, у нього немає запрошення:) Плюс він зафіксував збір підписів у порожніх відомостях і т.п. (дивіться нижче). Не кажучи вже про те, що депутатів від «Самопомочі» могли би, або мали би моральне право відкликати саме їх виборці, а не члени і прихильники інших політичних сил, які тих депутатів не обирали.

На тих «зборах виборців» все було в кращих традиціях радянського минулого – як жартома казали про СРСР: «набор глухих согласных». Навіть самих депутатів, яких збирались відкликати, там слухати не хотіли. Або пояснити, «з якої це радості» хочуть відкликати – за які невиконані обіцянки, порушення і т.п. «Демократично», одне слово.

Перед міською радою атмосфера була незрівняно позитивнішою, конструктивнішою. Та й чернівчан там зібралось набагато більше, ніж у Центральному палаці культури. Названі «небурбаківські» депутати від «Самопомочі» імпровізовано прозвітували перед присутніми і відповіли на запитання.

Запросили було депутати на це зібрання і міського голову Олексія Каспрука (який, до слова, напередодні обмовився про плани щодо тих зборів з відкликання депутатів), але він не прийшов. Не було, на жаль, і тих двох «пробурбаківських» депутатів (яких, зокрема, деякі присутні хотіли запитати, чому вони, маючи статус учасників АТО, не голосували за звернення до центральної влади із засудженням дій «правоохоронців» 3.03.18 біля Верховної Ради, коли були принижені і учасники бойових дій на Сході країни).

Натомість завітав на це зібрання секретар міської ради Василь Продан, який прийняв пропозицію ведучого також висловити свої думки щодо тих «бурбаківських» зборів та депутатів, яких інша політична сила намагається відкликати. Василь Сафронович також відповів на деякі запитання чернівчан.

Були і цікаві виступи присутніх небайдужих громадян, які звертали увагу на проблеми у місті, звертали увагу на активну і плідну роботу названої четвірки депутатів і висловлювали їм підтримку.

Це дійство транслювалось в прямому ефірі (опозиційним «Чернівецьким променем»), як і «бурбаківське» зібрання (провладним телеканалом ТВА, який тепер контролює Бурбак).

Можете подивитися матеріали з одного та другого дійства і зробити свої висновки;)

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua,
на виборах 2015 р. кандидат до обласної ради
від «Самопомочі»

***

Василь Забродський: «Сьогодні взяв участь у зборах громадян, за так званою народною ініціативою, по відкликанню депутатів міської ради. Знаючи з досвіду, що затримки починаються вже на етапі реєстраціі, прийшов завчасно. Першим. При мені столи для реєстрації розкладали і останні настанови дівчатам давали організатори. Як тільки реєстратори були готові, подаю паспорт. А мені ВІДМОВЛЯЮТЬ. Зі словами: спочатку реєструємо по запрошенням. Довелось в стислій формі пояснити організаторам хто має право брати участь у подібних зборах. Отож бере дівчина в мене паспорт і намагається записати в реєстрі про відкликання депутата Б.Ковалюка. Я заперечив своє бажання відкликати цього депутата і мене записали в два інші реєстри. Ставчанського і Матвієнко. Яким же було моє здивування, коли наступних «учасників зборів» почали реєструвати у всі списки, більше того давали підписувати порожні листи. На моє зауваження, що це є порушенням, повідомили, що списки потім дозаповнять. Потім неодноразово відмовляли в реєстрації людям без «запрошень», що навіть стало причиною невеличких суперечок. Навіть поліцію викликали, бо комусь здалось, що оператор знімає паспортні данні людей.

Із годинною затримкою збори таки розпочались. Я вже й не здивувався, коли по центру залу сіли вірні бурбаківські прихвостні Обшанський і Лазарєв. А потім не тільки «брали участь», але й відкрито «керували процесом». Та й нічого дивного в цьому нема. Ще перед зборами на вході до цієї споруди Лазарєва особисто інструктував Олексій Бурбак. Ось вони БУРБАЧНЯ і є реальними ініціаторами.

Під час цих, так званих зборів, з болем дивився на приятелів, яких, як натовп, для кількості привели на ці «збори». Невже люди не усвідомлюють, що вони лише пішаки в чужій грі. Більше того, судячи із ситуації Бурбак використав «втемну» всіх. Йому точно не потрібно було ані результату від зборів, ані реальних протоколів. Епідерсія очікувала, що на ці збори прийдуть опоненти бурбачні. А далі суперечки, протистояння, можливо навіть силове. Можливо із постраждалими. І вже в наступний понеділок Бурбак в парламенті волав би про «смерть самоврядування» і вимагав би «під цим соусом» перевиборів.
PS. По перше, як учасник цього зібрання, готовий засвідчити кожне написане слово в суді.
А взагалі, чим більше спостерігаю за цією війною, тим більше хочеться записатись в снайпери. Днями в Чернівцях школу відкривають
».

***

***

***

***

***

***

***
ВІДЕО:

***

***

***
ФОТО:

***

***

***

***

***

***

***

***

Актуальна тема:

***

Самопоміч: «самознищення» триває, депутати міськради складають повноваження

***

Бурбак і Ко «добивають» чернівецьку «Самопоміч»?.. (відео)

***

Як голосували у міськраді за звернення до центральної влади щодо подій 3.03.18

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ