Чернівецька телеведуча ICTV – про любов до кінного спорту

0
348
Загрузка...

Чернівчанка Юлія Зорій, яка розпочинала свою кар’єру телеведучої на ТРК «Чернівці», а нині «світиться» в ефірі ICTV, зізналася в своїй любові до верхової їзди, розповіла про свого кумира в цьому виді спорту і про те, коли вперше опинилася в сідлі.

Перше знайомство

– Коли сталося перше знайомство з конем?
– Дуже добре пам’ятаю, що ще в школі, будучи зовсім маленькою дівчинкою, я купувала блокнотики, картинки, календарики, зошити із зображенням коня. В той момент я навіть не думала, що хочу займатися верховою їздою. Мені дуже подобалося дивитися на цих благородних тварин. Вони мені здавалися шалено красивими. Верхи на коні я уявляла принцесу в довгому пишній сукні. А в цій сукні я представляла себе. Це була якась казка. Красива і піднесена, в фіналі якої повинен був з’явитися принц на білому коні.

– А коли вперше опинилися в сідлі?
– Вперше на коня я сіла в 20 років. Перше заняття було ще в Чернівцях, коли ми виїжджали з друзями за місто. А займатися почала в Києві 3 роки тому, в досить свідомому віці. Я дуже люблю проводити час з цими тваринами, доглядати за ними, спостерігати за тим, як про них піклуються інші.

– Що це був за кінь? Який у нього характер?
– Я дуже добре пам’ятаю цю конячку, це був дуже гарний фриз. Фризька порода – моя улюблена. Звали його Бальзак. Він був дуже спокійним і поступливим. Мої емоції тоді просто зашкалювали. Я вперше допомагала його сідлати. Це стало для мене неймовірною подією. Прогулянка верхи запам’яталася мені на все життя, адже дуже нагадала ті самі картинки з дитинства.

– Якими декількома словами Ви могли б охарактеризувати цей вид спорту.
– Гарний, граціозний і дорогий.

– На який вид спорту схожа Ваше життя?
– Моє життя на всі 100% асоціюється з кінним спортом. Тому що я завжди повинна щось долати, вміти домовлятися, знаходити спільну мову, і кожен день мені хочеться досягати нових вершин. Це все є в кінному спорті: вміння знайти спільну мову з конем, перебороти свій страх, стати на сходинку вище, досягати поставленої мети на кожному занятті.

Користь для душі і тіла

– Зовнішність – візитна картка ведучої. Чи мали заняття верховою їздою позитивний ефект на підтримку Вашої форми?
– Безумовно. У мене були дні, коли я заміняла заняття в залі, куди ходжу щодня, на уроки верхової їзди. Під час занять працюють всі групи м’язів. У сідлі я відчула ті м’язи, які ніколи не були задіяні при заняттях іншими видами спорту. Кінний спорт – це і витривалість, і рівновага, і зміцнення ніг і постави. Кожен раз я йшла мокра і щаслива, з кріпатурою і бажанням продовжувати. Займалася я регулярно, 2-3 рази в тиждень.

– Хто з вітчизняних або зарубіжних спортсменів Вас мотивує?
– Мене захоплює і надихає 23-річна данська спортсменка Stinna Tange Kaastrup. Вона народилася без ніг. Незважаючи на це, вершниця і її поні беруть участь в змаганнях найвищого рівня з Паралімпійської виїздки. Управляє Stinna двома батогами замість шенкеля. Це яскравий приклад того, що людські можливості безмежні. Коли хочеш чогось або любиш всім серцем, немає відмовок і перешкод.
Стежу і за нашими спортсменами. Хочу познайомитися з ними особисто, побувати на їх тренуваннях, поговорити, отримати поради та рекомендації. Думаю, що незабаром так і буде. А поки стежу за їх розвитком в Instagram.

Про баланс в житті і сідлі

– Що Ви порадите людям, які не визначилися, який вид спорту їм підходить?
– Кожна людина повинна самостійно прийти до того, чого він дійсно хоче. Завжди краще спробувати і зрозуміти твоє це чи не твоє, ніж не пробувати, сумніватися і все життя себе цими сумнівами мучити. А може все-таки варто було. Люди повинні пробувати щось міняти, бути в стані рішучості і готовності. Життя – успіх і везіння. Але щоб домогтися успіху в якійсь справі, Ви повинні бути відкритими, працьовитими і цілеспрямованими.

Надя ЮР’ЄВА, other.sport.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ