Як судили медсестру дитячого садочка

0
205
Загрузка...

За належне виконання своїх посадових обов’язків медсестра дошкільного навчального закладу «Гніздечко» опинилася на лаві підсудних.

Апеляційний суд Чернівецької області визнав невинною 23-річну жительку міста Чернівці, яку обвинуватили за ч. 1 ст. 137 КК України (Невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого).

Органом досудового слідства старшу медсестру дошкільного навчального закладу №18 «Гніздечко», що знаходиться у м. Чернівці, обвинуватили в тому, що вона, відповідаючи за організацію харчування дітей, не належним чином перевірила температурний режим приготовлених на обід страв, давши дозвіл на видачу їх дітям. Після чого малолітня вихованка садка, через власну необережність, вилила на себе гарячий суп, в результаті отримала легкі тілесні ушкодження (опіки І-ІІ ступеня).
В ході апеляційного розгляду кримінального провадження встановлено, що медсестра діяла відповідно до Інструкції з організації харчування у ДНЗ та посадової інструкції, а саме за 30 хв. до видачі їжі дітям зняла пробу з готових страв, скуштувала їх та занесла необхідні відомості до журналу бракеражу готової продукції, таким чином надавши дозвіл на видачу обіду дітям.

Важливо, що цією інструкцією не визначено якою має бути температура страв на момент їх видачі та яким чином вона повинна вимірюватись. При цьому, спеціальних приладів для визначення температури видачі готових страв в ДНЗ взагалі не існує. А так, як жодних скарг від інших вихованців ДНЗ з приводу того, що перша страва була занадто гарячою не надходило, обвинувачена дала дозвіл на її видачу.
Більше того, одразу після події медсестра, діючи відповідно до Інструкції та посадових обов’язків, надала кваліфіковану первинну медичну допомогу потерпілій.

Проаналізувавши кожен із доказів окремо, та сукупність зібраних доказів – з точки зору достатності та взаємозв’язку, в тому числі показання, надані в апеляційній інстанції експертом, колегія суддів прийшла до висновку, що вони не можуть бути належними та достатніми доказами, оскільки жодним чином не доводять винуватість медсестри у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, а тому не можуть бути покладені в основу обвинувального вироку.
За таких обставин колегія суддів апеляційного суду Чернівецької області прийняла рішення про скасування вироку суду І інстанції та закриття кримінального провадження стосовно медсестри ДНЗ, у зв’язку з відсутністю в її діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України.

Інформацію fakty.cv.ua надала прес-служба Апеляційного суду Чернівецької області

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ