Депутат – про африканську чуму на Буковині і закопування заражених тварин

0
336
Загрузка...

Еко-скандали і проблеми навколо заражених тварин, які гинуть і яких закопують «безсистемно» (з відповідними ризиками), набувають все більшого резонансу на Буковині.

У Глибоцькому районі виявили понад тисячу мертвих свиней, яких незаконно закопали, а потім викопали і залишили просто неба…

***

А ось що написав про ці проблеми в іншому районі нардеп Григорій Тіміш:

«Емоційно важким видався сьогоднішній день. На жаль, африканська чума шириться. І у зв’язку з цим є проблемні моменти щодо утилізації заражених свиней. В суботу жителі села Луковиця Глибоцького району виявили закопані рештки тварин на своїй території. Разом з представниками фірми “Євросвинка” вони розкопали і вивезли ці рештки із села. В селі Цурень Герцаївського району, жителі зібрались і висловили своє заперечення з приводу захоронення цих тварин на своїй території. А в селі Маморниця, цього ж району, жителі повідомили інформацію про те, що на території м`ясопереробного комбінату “Колос”, де є виробництво, також здійснюється захоронення тварин.
Практично весь робочий день провів в цих населених пунктах. Спілкувався з усіма сторонами, вивчав питання на місці. Мав можливість разом з керівником держпродспоживслужби в Чернівецькій області Александрюком О.Г. бачити бетонні резервуари в Цурені, де можливо, за спеціальними технологіями, утилізувати рештки тварин. І це є одним із шляхів вирішення питання. В Маморниці обстежив територію м’ясокомбінату , де є ймовірне захоронення. Опісля в Луковецькій сільраді спілкувався з жителями по питаннях, які найбільше їх турбують у зв’язку із цією подією. Ситуація важка. Але я до останнього буду на боці громад. Ми з помічниками вже готуємо ряд депутатських звернень та запитів. Особисто буду контролювати увесь процес. Люди мають бути переможцями, бо громада – це і є держава!»

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ