У Чернівецькому тубдиспансері (обласному) капітально відремонтували фасад

0
163
Загрузка...
У 2016-му в обласному протитуберкульозному диспансері здійснили капітальний внутрішній ремонт і реконструкцію корпусу по вул. І. Богуна, 20, де, крім безпосередніх ремонтних робіт і перепланування, також змонтували припливно-витяжну вентиляцію.

“Хоча після ремонту всередині корпус уже виглядав як належить, зовні він залишався обшарпаним і непривабливим, – коментує головний лікар Чернівецького обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру, керівник СТМО “Фтизіатрія” Іван Гавриш. – Тому з проханням виділити кошти на проведення також його зовнішнього ремонту звернулися до Департаменту охорони здоров’я ОДА та до обласної ради. У липні сесія обласної ради скерувала на ці цілі 765,3 тис. грн. Оскільки затримки з надходженням коштів не було, то одразу приступили до роботи. Щоправда, попередньо перелік і обсяг робіт довелося узгодити з відділом охорони культурної спадщини міста, адже корпуси закладу знаходяться у так званій буферній зоні пам’ятки ЮНЕСКО – будівлі колишньої резиденції митрополитів Буковини та Далмації та мають статус пам’ятки архітектури місцевого значення”.

Відтак разом із відділом розробили спеціальний паспорт фасаду, де було вказано, що дозволено робити зі стінами, якою фарбою та в який колір їх можна малювати тощо. Після цього приступили, власне, до роботи. У першу чергу, провели утеплення більше 800 квадратних метрів стін мінеральною ватою завтовшки 100 мм, замінили дерев’яні вікна й двері на металопластикові.

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА, хоча достеменних історичних даних щодо цього немає, та цілком імовірно, що капітальний ремонт у корпусі на вул. І. Богуна, 20, було проведено вперше за час його існування, тобто, з початку XX століття, – зазначає promin.cv.ua.

Ольга Манюк, fakty.cv.ua

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ