Реалії: про депутата Чернівецької міськради, який за рік купив 63 квартири

0
1128
Ромео Скрипа
Загрузка...

«Україна гудить» – це ж треба: депутату Чернівецької міської ради «випала можливість в один день придбати одразу 31 квартиру, а згодом ще 32»!

У центрі уваги – депутат від БПП «Солідарність» Ромен Скрипа. А інформацію про ці неймовірні придбання розповсюдив Громадський рух “Чесно, «доперчивши сенсацію» відомостями про дружину: «Його дружині Ользі також дуже щастить з “шаленими розпродажами” – вона придбала BMW X6 за 45 тис грн, ринкова вартість якого 38-46 тис доларів.

Вся історія неймовірного декларування депутата тут – http://bit.ly/2AnqT7l».

Спершу Ромен Скрипа придбав 39 об’єктів нерухомості, серед яких 31 квартира, 6 місць під автомобіль і 2 нежитлових приміщення. Вартість квартир склала 10,3 мільйона гривень, тобто заплатив депутат по 5 тисяч 250 гривень за квадратний метр, в той час, як мінімальна ціна на житло в Чернівцях становить 7 тисяч 876 гривень за метр, – зазначають «автори сенсації». А в липні 2017 року Скрипа придбав ще 48 об’єктів нерухомості, серед яких 32 квартири. Це обійшлося йому в 13,4 мільйона гривень.

Зазначають також, що протягом 2016 року депутат витратив на нерухомість 12,1 мільйона гривень, маючи дохід всього 643 тисячі гривень. 9 мільйонів Скрипа отримав від двох інших осіб, у яких таке ж прізвище.

Вартість житла в компанії самого Ромео Скрипи (ТОВ «РомтісБуд»), як звертають увагу ті ж автори, сягає 900 доларів за квадратний метр.

Це ж треба! «Сенсація»!:) Але чомусь представники цього руху з назвою «Чесно» підійшли до формування цієї «сенсаційної інформації» не дуже чесно. Чому б чесно не звернути увагу, у кого ж і за яких обставин «купив» ці квартири названий депутат? Сам у себе, чи у батька? Чи, може, місто побудувало це житло за бюджетні кошти і раптом продало депутату за сенсаційно низькою ціною ці квартири?:) Зрозуміло, що ні. У чому ж тоді, власне, «сенсаційність»? Що забудовник побудував житло і оформив його на себе до продажу іншим?..

А ось пояснення від самого Ромео Скрипи: «Хотів би прокоментувати інформацію, яка сьогодні поширювалась в деяких місцевих і всеукраїнських засобах масової інформації. Стосовно нерухомості, що перебуває у моїй власності, хочу відзначити, що з 2003 року я разом з батьком займаємось будівельним бізнесом. Крім того, що будуємо житло для людей, ми створюємо робочі місця, регулярно сплачуємо податки. Ми будівельники, ми не купуємо квартири, ми їх будуємо. Стосовно автомобіля – він був символічно проданий моїй дружині її ж батьком. Тому поширена інформація є некоректною, а звинувачення – безпідставними. Розвиваючи бізнес, я завжди діяв в межах закону, спілкувався з людьми, намагався створювати хороші умови проживання для мешканців нашого міста. Моя громадська діяльність і депутатство завжди були публічними, я відкрито спілкуюся як з виборцями свого округу, так і рештою чернівчан, регулярно звітую перед громадою і відкрито декларую свої доходи і майно, не приховуючи нічого й не переписуючи їх на третіх осіб. Працювати чесно і совісно є основними нашими принципами роботи. Сподіваюсь ви зробите правильні висновки, адже для мене важлива думка кожного. А більш детальні пояснення ви можете подивитись в моєму інтерв’ю для телеканалу 112».

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ