Чернівецький аеропорт побив рекорд пасажиропотоку, мер дякує депутатам

1
207
Загрузка...

У 2017 році аеропорт Чернівці прийняв 47,9 тис. пасажирів. Це майже втричі більше, ніж в 2013 році, коли підприємство досягло історичного максимуму за пасажиропотоком за роки незалежності України.

Найбільша кількість пасажирів скористалося внутрішніми рейсами – 40,2 тис. Або 83,9% від загальної кількості. З них 39,7 тис. пасажирів літали на рейсі МАУ до Києва або назад, передає ЦТС.

Пасажиропотік на міжнародних напрямках склав всього 7,7 тис. пасажирів. При цьому регулярним рейсом в Мілан (Бергамо) скористалися 3,1 тис. пасажирів. Ще 4,6 тис. пасажирів злітали чартерними рейсами в Анталію (Туреччина).

Відзначимо, що в 2017 році аеропорт Чернівці прийняв 1447 рейсів, з них 1096 були виконані в / з Києва, 160 – в Анталію, 81 – в Мілан (Бергамо). Також аеропорт прийняв 115 нерегулярних внутрішніх рейсів. Це, в основному, приватні літаки.

Нагадаємо, що в 2016 році аеропорт Чернівці обслужив 12 673 пасажирів. Значна їх частина скористалася рейсом Київ-Чернівці-Київ, який виконувала авіакомпанія МАУ. У 2014 і 2015 роках аеропорт простоював, приймаючи тільки нерегулярні рейси. У 2013 році аеропорт Чернівці обслужив 16 тис. пасажирів, що було історичним максимумом за період незалежної України, – констатує ЦТС.

Але при цьому з радянськими часами, які нині так популярно, м’яко кажучи, критикувати, ніхто порівнювати статистику не хоче. Неприємно ж, що настільки «погана система» мала значно позитивніші економічні показники, ніж за часів незалежності, коли країною, на жаль, правлять «моральні виродки» (теж популярний в народі вислів)… Добре, що хоч в окремо взятому місті аеропорт, який за часів незалежності був закритий, змогли «реанімувати» (і не раз), і він навіть б’є рекорди «початкового періоду»…

Мер Чернівців Олексій Каспрук за це досягнення дякує публічно окремим нардепам і окремим депутатам міської ради: «Згадую три роки боротьби з опонентами за “повітряні ворота” міста…
Всупереч недоброзичливцям…
Завдяки відданому справі та небу колективу, партнерам, уряду України, народним депутатам Maksym Burbak та Микола Федорук, тим депутатам міської ради, які сприяють розвитку міста.
Дякую вам.
Попереду ще багато роботи та викликів.
Але спільними зусиллями ми здолаємо всі негаразди. Рухаємось вперед і тільки вперед!»

fakty.cv.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ