Україна могла втратити безвіз через… Бурбака?..

0
359
Максим Бурбак
Загрузка...

Євросоюз був готовий задіяти процедуру припинення безвізу для України – через законопроект, який внесли і зареєстрували чернівецький голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак та керівник президентської фракції БПП Артур Герасимов.

Про це повідомив Ростислав Демчук: «Через оцих двох “державних мужів” Україна ледве не втратила безвіз

Я цілком серйозно! Вчора, увечері, як завжди по п’ятницях чимало журналістів, дипломатів, європарламентарів, функціонерів Єврокомісії проводили вечір у ірландському пабі Kitty O’Shea’s. Серед акредитованих при євроустановах журналістів цей паб відомий тим, що тут за гальбою гіркуватого ірландського “Гіннесу” можна одержати чимало важливої і корисної інформації неформально.

Отже вчора мені стало відомо від кількох євродепутатів і співробітників Єропейської комісії, що якби у четвер у Верховній Раді був винесений на голосування законопроект №7362 «Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю», то ЄС було готове задіяти процедуру припинення безвізу для України.

У ніч на четвер (7 грудня) бурхливі переговори між дипломатами ЄС та українськими політиками щодо цього законопроекту і питання його винесення на голосування тривали до самого ранку. Були озвучені прямі заклики зупинити програми підтримки України Сполученими Штатами, а в ЄС почалася дискусія про те, щоби поставити на порядок денний призупинення безвізового режиму. До ранку провладна коаліція вмикнула заднiй хiд. Скандальний законопроект №7362 вилучили з порядку денного роботи Верховної Ради на четвер.

Дякувати Богу, цього разу обійшлось. Але чи спроба проштовхнути цей ганебний і скандальний закон на голосування не повториться?

P.S. Як відомо голови фракцій «БПП» і «Народний фронт» Артур Герасимов і Максим Бурбак внестли і зареєстрували у ВР законопроект №7362, згідно з яким парламент наділяють правом звільняти директора НАБУ».

***


***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ