Скасовані поїзди з/до Чернівців: чим провинилися?..

0
277
Загрузка...

З 10 грудня 2017 р. скасовані поїзди сполученням Чернівці – Львів та Чернівці – Харків, що спричиняє суттєві незручності для чернівчан, буковинців і не лише…

Чим же провинилось це чудове місто, що отримує такі «подарунки»? – задається запитанням екс-депутат обласної ради Ігор Кірєєв у своєму публічному відкритому листі щодо відновлення повноцінного міжміського залізничного сполучення з Чернівцями:

«Шановні друзі!

Все, що я маю намір викласти в даній статті, має безпосередній стосунок до кожного з нас, незалежно від професії або політичних переконань. У ситуації, коли залізничне сполучення з Чернівцями в значній мірі скорочується, необхідно ретельно і вдумливо розібратися, знайшовши оптимальне рішення вельми важливої ​​проблеми.
Не секрет, що офіційні джерела оприлюднили досить шокуючу інформацію, причому не тільки для мене і моїх колег – працівників сфери туризму, а й багатьох чернівчан і гостей столиці Північної Буковини.
Буквально з 10 грудня 2017 року поїзди, що прямують за маршрутами “Чернівці-Львів” (608К), “Львів – Чернівці” (608 Л) а також “Чернівці- Харків” (116ЛШ) і “Харків -Чернівці” (115КО), просто анулюються. І це при тому, що, зокрема, львівський напрямок не тільки постійно затребуваний і навіть перевантажений через низку об’єктивних факторів, в тому числі через активно працюючих Івано-Франківського і Львівського міжнародних аеропортів, куди відправляються авіапасажири. Це, якщо не брати до уваги величезну кількість відряджень, студентів і рядових туристів. Повірте, що “Експрес” до Львова, який залишився, просто не зможе вмістити всіх бажаючих. Таким чином, існує реальний прецедент зі створення штучного дефіциту на послуги залізничного транспорту. І про яку “нестачу рухомого складу”, зазначеного в якості причини, а простіше – “відмазки” може йти мова, коли у знову оприлюдненому “Укрзалізницею” розкладі, розміщеному на наступному ресурсі – (prolviv.com) пафосно презентуються нові вітчизняні залізничні маршрути з і до Львова, Івано-Франківська, Яремчі і т.д. Однак станції “Чернівці” в цьому значному списку не спостерігається.

Питається: чим же провинилось нашу чудове і старовинне місто, яке мимоволі може виявитися практично в зоні ізоляції в силу транспортного колапсу, який реально насувається. І про який внутрішній туризм локально в Чернівцях може йти мова? Навіщо в такому випадку займатися популяризацією Буковини, запрошувати гостей з різних куточків нашої країни, а також з-за кордону, якщо всі результати нашої діяльності апріорі будуть зведені нанівець. Адже навіть заради задоволення побачити краси “маленького Парижа” або “маленького Відня” ніхто не стане брати штурмом поїзда або ускладнювати собі життя, стоячи в кілометровій черзі до каси або марно намагаючись забронювати собі квитки онлайн.
Тим паче, повсюдно “розкручений” Львівський туристичний бренд із задоволенням буде приймати гостей, які не доїхали до Чернівців. Те ж стосується і Франківська з “Буковелем” і Яремчею.

Вже стартував зимовий туристичний гірськолижний сезон і зовсім скоро почнуться Новорічні-Різдвяні свята. Далеко не всі бажають вбивати свій транспорт на зледенілих трасах, вважаючи за краще долати великі відстані на поїздах. І що? Про які “романтичні уїкенди”, “Новорічну феєрію” та інші рекламні “фішки” безпосередньо в Чернівцях і області можна говорити, якщо з транспортом – аут.

Деякі, м’яко кажучи, “нелогічні рішення” деяких чиновників викликають просто здивування і обурення у мене і більшості моїх колег, а також у людей, небайдужих до свого рідного міста та його подальшої долі. Аксіома: більше туристів – більше грошей в міському, обласному бюджетах, в тому числі на розвиток соціальних проектів, так необхідних всім нам.

Я щиро не вважаю написане мною “гласом волаючого в пустелі” і двома руками підтримую петицію з приводу відновлення повноцінного залізничного сполучення хоча б зі Львовом. Думаю, нас багато».

Відповідна петиція оперативно набрала навіть більшу кількість голосів, ніж необхідно для розгляду. Але…

***

А ось ще одна «транспортна петиція» – вже місцевого значення:

Продовження маршруту №9 до ЧНУ

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ