Каспрук заявив, що буде судитися з Проданом (відео)

0
302
Загрузка...

Мер Чернівців Олексій Каспрук публічно заявив, що буде судитися з новообраним секретарем міської ради Василем Проданом – з метою примусового стягнення орендної плати за користування землею, як підприємець.

Про це Олексій Павлович сказав у програмі «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці». За його словами, у міськраді підрахували, що підприємець Василь Продан завинив місту близько 2,5 млн. грн. за оренду землі. Сам Продан з сесійної трибуни перед голосуванням за нього, як секретаря ради, зазначив, що якщо є якісь претензії, мовляв, нехай звертаються, щоби розглянути і вирішити питання.

Цікаво, що міський голова, на жаль, надалі публічно дозволяє собі займатися некоректностями і маніпуляціями… Наприклад, ситуація з припиненням водопостачання багатоповерхівок через знеструмлення об’єктів Водоканалу. В ефірі Олексій Павлович каже, що мав усну домовленість з керівництвом Обленерго про невідключення об’єктів водопостачання, пообіцявши, що питання фінансової допомоги Водоканалу буде розглядатися на сесії першим… А тепер передивіться сесію (початок) і подивіться (послухайте), з якою аргументацією мер просив розглянути першочергово питання фінансової допомоги комунальним підприємствам. Як кажуть в Одесі, – «дві великі різниці». Напевно, якби мер так само, як в ефірі, пояснив би депутатам прохання щодо першочерговго розгляду питання фінансової допомоги Водоканалу, реакція депутатського корпусу могла бути інакшою. Це раз.

По-друге, що ж це за «дитячий садочок», коли мер усно домовляється з керівництвом Обленерго не відключати об’єкти водопостачання на умовах, що це питання буде розглядатися першим?.. Тобто «бідося» Обленерго так сильно вже потребувало саме грошей від Водоканалу, що лік йшов на години і хвилини? Рішення ж про ту допомогу Водоканалу прийняли після обіду. Цілком можливо, що до самого Водоканалу ті кошти дійшли (або дійдуть) в ті ж терміни, які дійшли би якби це питання розглянули би першим. Не кажучи вже про уточнення керівника бюджетної комісії Богдана Ковалюка, який нагадав, що виконком вже розглянув було і ухвалив проект рішення щодо перерозподілу коштів і виділення 4,1 млн. грн. Водоканалу. Плюс в кабінеті мера в ці ж хвилини і години сиділи двоє впливових нардепів – Максим Бурбак (керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, якого називають «смотрящим» за Чернівецькою областю) та екс-мер Чернівців Микола Федорук. Їм Олексій Павлович не розказав про можливе відключення водопостачання у багатоповерхівки рідного міста, за яке вони так переживають? Вони не могли свій авторитет використати, аби не дати залишити чернівчан без води лише через те, що питання фінансової допомоги Водоканалу розглянуть не зранку, а після обіду?.. А, може, це була прорахована «комбінація» – з прогнозованим (або навіть домовленим) знеструмленням тих об’єктів Водоканалу, аби багатоповерхівки залишили без води і потім, за доброю традицією, звалити всю провину на депутатів?.. Під цю версію все «добре лягає», якщо проаналізувати сказане мером на сесії і в прямому ефірі ввечері…

В цілому Олексій Каспрук, звісно, говорив в ефірі і доволі розумні речі, які стосуються життєдіяльності та розвитку міста, але й «зайвого» і некоректного немало наговорив – ніби навмисно поглиблюючи свій конфлікт і протистояння з тим же Проданом, аби, не дай Боже, не залишити якісь неспалені мости для конструктивної співпраці з новообраним секретарем міськради і Ко на благо Чернівців?..

У свою чергу, Василь Продан в ефірі телеканалу «Чернівецький промінь», навпаки, знову заявляв, що готовий протягнути меру руку і працювати разом в інтересах громади. Це відео також дивіться нижче. І робіть свої висновки;)


***

***

Про обрання секретаря міської ради та «найгарячіші» проблеми останнього періоду в Чернівцях говорили і в іншому ефірі, в якому взяли участь депутати міської ради Володимир Бешлей та Богдан Ковалюк:

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ