Фільм «Кіборги» відмовились брати в прокат у Чернівцях…

0
274
Кіборги
Загрузка...

Відмова не була нічим мотивована…

7 грудня в український прокат вийшов фільм “Кіборги” Ахтема Сеїтаблаєва. До цього був цикл презентацій в Маріуполі, Запоріжжі, Дніпропетровську, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, а офіційна прем’єра картини відбулася 6 грудня в Києві. Продюсер фільму Іванна Дядюра розповіла DT.UA про досвід продюсування в Україні та особливості прокату нового фільму.

За словами Дядюри, для прокату на екранах України випущено 158 копій “Кіборгів”. “Якщо порівнювати, то, наприклад, фентезі “Сторожова застава” — 149 кінотеатрів, кінокомедія “DZIDZIO контрабас” — 154 кінотеатри”, – зазначила вона.

Разом з тим, не всі кінотеатри відгукуються на пропозицію пустити в прокат складну військову драму. “Наприклад, у Чернівцях є два сучасних кінотеатри – імені Ольги Кобилянської та “Кінопалац”. Вони відмовилися брати “Кіборгів” у прокат”, – заявила Дядюра. При цьому, за її словами, відмова не була нічим мотивована. “Ми їм спочатку писали письмові запити, дзвонили. Але там просто перестали брати слухавку і відповідати. І ось, мабуть, таких відвертих бойкотів “Кіборгів” більше в Україні ніде і не було”, -додала продюсер, – повідомляє promin.cv.ua.

Згодом ситуація трохи змінилась, про що, зокрема, почали повідомляти в соціальних мережах.

Ольга Манюк, fakty.cv.ua

***

Уточнення!

Розповсюджена у всеукраїнських ЗМІ інформація про те, що Кінопалац “Чернівці”  відмовився запустити в прокат військову драму про бійців АТО «Кіборги», не відповідає дійсності.

“До нас не звертались з пропозицією щодо показу цього фільму, – заявив директор Головного широкоформатного кінотеатру вищого розряду “Чернівці” Руслан Зварун. – Окрім того, зараз у нас триває плановий ремонт великої глядацької зали. Тож я заздалегідь повідомив продюсерські компанії, що тимчасово всі кінопокази тут призупинені.  Коли завершиться ремонт, ми зможемо показати цей фільм”.

Наразі цей фільм демонструється у двох інших кінотеатрах міста.

Раніше продюсерка фільму «Кіборги» Іванна Дядюра заявила, що Кінопалац “Чернівці” увійшов до числа кінотеатрів, які відмовились від показу цієї стрічки.

Фільм «Кіборги» присвячений захисникам Донецького аеропорту. Він став одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Виробництвом займалася кінокомпанія «Ідас-філм». Зйомки відбувалися взимку-навесні 2017 року. Загальний бюджет фільму – близько 48 млн грн, половину з них надало Держкіно. Режисер стрічки – Ахтем Сеітабалаєв, автор сценарію – Наталія Ворожбит, продюсер – Іванна Дядюра, оператор-постановник – Юрій Широкий прокат розпочався 7 грудня, прокатна компанія – Ukrainian Film Distribution.

***

***


***

Довідково:

“Кіборги” – фільм не про війну, а про мир, який зароджується всередині цієї війни. Його герої багато міркують про те, чому все це сталося, навіщо вони тут і яку країну хочуть побудувати.

“Ми дуже старалися показати у фільмі історію людей, які, незалежно від освіти, та професії, приїхали захищати Україну. Це не лише воєнна історія, скільки історія про смисли. Наш фільм про те, за що воюють наші хлопці, про що вони думають і чим дихають. Тут ви побачите внутрішні конфлікти, любов, дружбу і силу духу. А ще для них не важливо, якою мовою вони говорять – важливо те, що стоїть за їхніми словами”, – сказав режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв,-пише ТСН.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ