Чернівчанин став першим «таким» у топ-100 найвпливовіших українців

0
201
Загрузка...

Уперше вчитель увійшов до списку найвпливовіших людей України, і цим «піонером» став вчитель фізики та астрономії Чернівецького ліцею №1 Паул Пшенічка, який є переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017 (так звана «Нобелівська» премія для вчителів).

Отож, переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017 Паул Пшенічка увійшов до щорічного рейтингу «Топ-100 найвпливовіших українців» за версією журналу «Фокус». Про це повідомляє спільнота Global Teacher Prize Ukraine у Facebook.

Вже 47 років Паул навчає фізиці та астрономії, і, як він говорить, через його руки пройшли близько 4000 учнів. У 1991 році він створив для обдарованих дітей наукове товариство «Квазар». У 2004 році визнаний найкращим у світі учителем фізики за версією Intel, один із засновників методу проектно-орієнтованого навчання у школах, заслужений учитель України, почесний член Лондонського інституту фізики. Виступав на TEDx, читав лекції у Гарвардському університеті та вишах Австрії. Брав участь у дискусіях в Аргонській національній лабораторії (США). Його ім’ям лабораторія Лінкольна (США) назвала астероїд. Його учні працюють у головних офісах корпорацій Microsoft і Samsung, у наукових центрах США, Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю, Голландії, Норвегії та багатьох інших країн, викладають у Гарварді, Принстоні, університетах Берклі та Солт-Лейк-Сіті.

Щиро вітаємо з перемогою! Адже вчителі це ті, хто вже сьогодні впливає на життя мільйонів дітей, які завтра творитимуть майбутнє України.

***

***

Чернівчанин Пауль Пшенічка розповів, як став «вчителем №1» в Україні (відео)

***

Чернівчанин Пшенічка виграв національну премію Global Teacher Prize Ukraine 2017! (відео)

***

http://www.fakty.cv.ua/2017/10/chernivchanyn-paul-pshenichka-rozpoviv-iak-stav-vchytelem-%E2%84%961-v-ukraini-video/

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ