Буковинець вже не керує ЛНР – Плотницького замінив екс-СБУшник

0
268
Загрузка...

Буковинський президент самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький, як повідомляють тамтешні ЗМІ, подав у відставку. Обов’язки керівника тієї невизнаної республіки поки що буде виконувати колишній співробітник СБУ Леонід Пасічник (який отримав високу нагороду з рук Президента України Віктора Ющенка).

Ватажок терористів “ЛНР” Ігор Плотницький після перевороту в “республіці” прийняв рішення піти у відставку.

Про це повідомляють підконтрольні терористам ЗМІ, посилаючись на Леоніда Пасічника, який є “міністром держбезпеки” “ЛНР”.

Відзначається, що Плотницький залишив свій пост за станом здоров’я, – повідомляють на obozrevatel.com.

Після відставки ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького обов’язки глави “республіки” буде виконувати Леонід Пасічник, який працював раніше на підконтрольній терористам території “міністром державної безпеки”.

До початку бойових дій на Донбасі Пасічник працював у СБУ Луганської області і займав там серйозну посаду – начальника підрозділу по боротьбі з контрабандою головного відділу “К”. Про це повідомляє “Країна“.

Пасічник контролював усі переміщення товарів через українсько-російський кордон. У 2006 році у Пасічника був великий успіх – на пункті “Ізварине” він затримав партію контрабанди ціною майже в 2 мільйони доларів, і тоді принципово відмовився брати хабарі.

Саме за це в 2007 році тодішній президент України Віктор Ющенко нагородив підполковника Пасічника орденом “За вiйськову службу в Українi”.

“Міністром держбезпеки” “ЛНР” Пасічник став у жовтні 2014-го. Він має позивний “Магадан”, оскільки саме туди в 1975 році переїхала жити його родина. Відзначається, що Пасічник закінчив Донецьке вище військово-політичне училище.

У січні 2016-го Пасічник виклав свої погляди на те, що відбувається з “республіками” і в Україні. За його словами, під час Майдану “ми всі чекали, що Янукович збереться з духом, віддасть наказ – і все це закінчиться”.

***

Після втечі ватажка “Луганської народної республіки” (“ЛНР”) Ігоря Плотницького в Москву місцеві бойовики розповсюдили чутки про можливе об’єднання з терористами “Донецької народної республіки” (“ДНР”)

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник групи “Інформаційний опір”, народний депутат від фракції “Народного фронту” Дмитро Тимчук.

“Втеча в РФ ватажка “ЛНР” Плотницького у результаті конфлікту з ватажком “МВС ЛНР” Корнетом викликала паніку в середовищі керівництва “адміністративних органів” цього псевдодержавного утворення. У середовищі представників “адміністрації голови “ЛНР” і “міністерств” поширюється інформація про можливе об’єднання “ЛНР” і “ДНР” в одне квазідержавне утворення з адміністративним центром у Донецьку”, – повідомив він.

За словами військового експерта, терористи “ЛНР” побоюються, що перехід під “керівництво” “ДНР” може супроводжуватися чистками серед “керівників структур” “ЛНР” зі звинуваченнями їх у сприянні діяльності спецслужб України, з метою усунення від керівництва людей Плотницького”.

“Деякі т.зв. “представники влади ЛНР” висловлюють намір виїзду за межі “ЛНР” (як у Росії, так і на неокуповану територію України), також не виключаючи “збройне протистояння” з НЗФ “ДНР” із боку частини силовиків “ЛНР”, лояльних до Плотницького”, – додав Тимчук.

“Активно мусується теза про те, що рішення про об’єднання “ЛНР” і “ДНР” може бути ухвалено у зв’язку з діяльністю Захарченка, який останнім часом постійно повідомляв російським кураторам під час відвідин Москви про нездатність Плотницького ефективно управляти територією “ЛНР” і про перманентний перерозподіл сфер впливу між ватажками “ЛНР”, – резюмував він.

Як повідомляв “Обозреватель”, раніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що Плотницький після спроби перевороту в Луганську виїхав із окупованого міста в Росію для зустрічі з кремлівськими кураторами.

Джерело: obozrevatel.com

***

Буковинський «президент ЛНР» Плотницький… висунув ультиматум Порошенкові

***

На буковинського футболіста накинулись за переговори з російським «Анжі»

***

Відео: Буковинський «президент ЛНР» нагородив «народного артиста ЛНР» Кобзона

***

Геннадій Москаль: Януковича-молодшого розшукують… автомобілісти України

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ