Нардеп ініціює звільнення голови райдержадміністрації через «саботажні дії»

0
163
Загрузка...

Ліквідація районного відділу освіти, молоді та спорту, «саботажні дії голови Путильської районної державної адміністрації, рішення якого часто мотивовані особистими амбіціями та неприязністю до певних місцевих жителів» народний депутат України Іван Рибак назвав серед аргументів для кадрових рішень.

«Останнім часом спостерігається посилення соціальної напруги на теренах Путильського району.
Люди переймаються через саботажні дії голови Путильської районної державної адміністрації, рішення якого часто мотивовані особистими амбіціями та неприязністю до певних місцевих жителів.
Внаслідок останнього такого рішення паном Савчуком було знищено відділ освіти, молоді та спорту Путильської РДА. І це – незважаючи на суспільний резонанс, абсурдність причин та, особливо, рекомендації голови Чернівецької обласної державної адміністрації.
При цьому ним допущено грубі порушення Конституції та Закону України “Про місцеві державні адміністрації”.
Враховуючи вищезазначене та з огляду на те, що за статтею 33 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” саме “…Обласні державні адміністрації в межах своїх повноважень спрямовують діяльність районних державних адміністрацій та здійснюють контроль за їх діяльністю”, а “…голови районних державних адміністрацій регулярно інформують про свою діяльність голів обласних державних адміністрацій”, звернувся до голови Чернівецької ОДА Фищука О. Г. щодо необхідності вжиття відповідних заходів задля запобігання негативним наслідкам через саботажні дії голови Путильської РДА.
А саме:
– скасувати розпорядчий акт голови Путильської РДА, яким ліквідовано районний відділ освіти, молоді та спорту;
– порушити питання перед Кабінетом Міністрів про притягнення до дисциплінарної відповідальності та ініціювати перед Кабміном та Президентом України питання щодо звільнення із займаної посади голови Путильської РДА М.Савчука.
Влада повинна працювати не над народом, а задля інтересів народу
», – написав Іван Рибак.

Цікаво, що на це все скаже сам голова РДА…


***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ