Чернівецький вчитель претендує на нагороду 1 млн. доларів (голосування)

0
3278
Загрузка...

Вчитель фізики та астрономії Чернівецького ліцею №1 Паул Пшенічка входить до числа лідерів в інтернет-голосуванні у боротьбі за фантастичну премію Global Teacher Prize, засновану арабським мільярдером.

На сторінці голосування про чернівецького педагога написано наступне:

Паул Пшенічка (71 рік).

Чому став вчителем? 
У моїй рідній сільській школі були добре укомплектовані кабінети хімії і фізики, була прекрасна бібліотека і майстерні. А навчали нас чудові викладачі, які терпляче ставилися до всіх наших витівок. Цей досвід переконав мене стати вчителем, і я не помилився з вибором.
Інновації 
У 1991 році я створив для обдарованих учнів наукове товариство “Квазар”, воно і досі успішно діє. Це середовище для командної роботи, вільне від класів, оцінок та іспитів. 55 членів МНТ “Квазар” взяли участь у 115 конференціях, турнірах, олімпіадах та конкурсах і реалізували понад 150 дослідницьких проектів.
Написав кілька підручників із фізики. Про свої новітні практики розповідав на виступі TEDxKyiv. Постійно беру участь у міжнародних конференціях з фізики та астрономії. Я голова журі секції інженерії “Міжнародної конференції молодих учених ICYS”.
У 2005 році Масачусетський технологічний інститут присвоїв малій планеті № 21389 моє ім’я ― “Пшенічка”.
Правило життя 
Подавати матеріал у захопливій формі, створювати на уроці і в позаурочний час ситуації успіху, шукати істину разом з учнями.
***
Як повідомила fakty.cv.ua Ірина Ісопенко, 18 вересня журі обрало топ-5 педагогів чернівчанин і Пауль Пшенічка у числі кращих. Тепер на Пауля Францовича чекає подорож до Об’єднаних Арабських Еміратів, де назвуть кращого вчителя світу. Окрім того, ми можемо Пауля Пшенічку назвати ще й кращим народним вчителем.
Підтримати чернівецького вчителя своїм інтернет-голосом можна тут:
Про проект:
Міжнародну премію Global Teacher Prize 2014 року заснував арабський мільярдер Санні Варкі. Її мета – знайти найкращих учителів-новаторів з усього світу та відзначити переможця нагородою в 1 000 000 доларів.
2015 року найкращою викладачкою на планеті визнали американку Ненсі Етвелл, яка запропонувала викладати літературу у формі воркшопів із читання та письма. А 2017 року переможницею стала Меггі Макдоннел, яка боролася з проблемою самогубства серед підлітків у віддаленому селі на півночі Канади.
Навесні цього року громадська спілка “Освіторія” організувала національну премію Global Teacher Prize Ukraine, мета якої не лише знайти новаторів в освіті, а й підняти престиж професії вчителя. Переможець отримає 100 000 гривень, всебічну підтримку в заповненні заявки на світовий етап конкурсу та разом із п’ятіркою фіналістів поїде на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де й назвуть ім’я кращого вчителя у світі. Топ-5 номінантів також отримають рік безкоштовного підвищення кваліфікації від “Освіторії”.
Організатори премії отримали 632 заявки та 2500 номінацій з усіх областей України і вже обрали топ-20 педагогів-новаторів, які змінюють життя дітей та систему освіти зсередини. Вони продовжать боротьбу за престижну вчительську премію у фіналі, який відбудеться в Одесі. Журі протягом трьох днів (16-18 вересня) буде оцінювати учасників “у дії”, обере топ-5, а серед них — переможця, ім’я якого назвуть 7 жовтня.
На сайті розміщені фото та коротка інформація про топ-20 кращих педагогів-новаторів України 2017 р. Голосуватит за свого фаворита можна в кінці сторінки, перейшовши за посиланням вище.
***
Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ