1 вересня 2017: яскраво, патріотично і… з постраждалим від промови чиновника (фото)

0
524
1 вересня 2017 р. ЗОШ №1 м. Чернівці
Загрузка...

У Чернівцях День знань 2017 став «особливим», зокрема, тому, що було рекомендовано на урочистих лінійках обійтися без виступів чиновників та депутатів, тобто без «піарних промов», як кажуть.

 

Як відомо, на сайті міської ради навіть зареєстрували відповідну петицію (яка, щоправда, станом на 1 вересня 2017 р. ще не набрала потрібних 250 голосів, голосувати тут).

Правда, якщо у Дніпрі офіційно заборонили чиновникам з’являтися на першовересневих лінійках (крім як приватно – коли ведуть своїх дітей у відповідні навчальні заклади), то у Чернівцях навчальним закладам це просто «настійливо рекомендували», про що повідомив під час брифінгу мер Олексій Каспрук: «Міська рада та управління освіти міста не втручатимуться в процес організації свята Першого дзвоника, проте мерією надано певні рекомендації щодо цих урочистостей.  Перша  стосується заборони посадовцям виступати на урочистих лінійках. Також рекомендовано директорам шкіл проводити лінійки тривалістю до півгодини. Окрім того закликаю політиків «не мурижити» дітей та їхніх батьків полум’яними виступами».

На жаль, цю ініціативу не підтримала крайова влада. І, як на лихо, стався дуже неприємний інцидент у гімназії №7 якраз під час виступу заступника голови облдержадміністрації і депутата обласної ради від «Самопомочі» Василя Гостюка, який, до того ж, запізнився на захід, через що захід розпочався пізніше. Про це повідомляє molbuk.ua: «У Чернівцях на шкільній лінійці з нагоди 1 вересня під час виступу заступника голови ОДА Василя Гостюка хлопчик втратив свідомість і розбив голову.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили очевидці.

Це сталося сьогодні під час урочистостей з нагоди Дня знань у Чернівецькій гімназії №7.

За словами присутніх на святі батьків, Гостюк запізнився на захід, у зв’язку з чим шкільну лінійку розпочали трохи пізніше запланованого часу.

Під час свята виступив лише директор школи, а згодом привітальне слово дали пану Гостюку. Наприкінці промови чиновника одному зі школярів – хлопчику приблизно 6-8 класу – стало зле, і він знепритомнів.

Як розповіли очевидці, дитина впала і розбила голову. Як з’ясувалося пізніше, у хлопчика попередньо діагностували забій біля скроні та перелом пальця на руці».

Можливо, це стане ще одним аргументом на користь ініціативи позбавити шкільні лінійки «політично-піарних виступів»…

До слова, більшість місцевих депутатів та інших публічних осіб не стали «лізти до мікрофону» на лінійках, обмежившись просто публічними вітаннями з Днем знань, наприклад, через соціальні мережі.

І про те, що має об’єднати чернівецький політикум – «евріка» від Василя Забродського: «Я не Архімед, але знайшов об’єкт який має усі потенційні можливості об’єднати мера і депутатів!!!
Це гімназія номер 7. Саме її у свій час закінчували Олексій Каспрук і Василь Продан. Саме тут навчається сьогодні син мера і діти багатьох як колишніх, так і діючих депутатів. А тепер по суті:
Вважаю катастрофічною наповненість класів. По 40 дітей. Чому б не реконструювати школу? Добудувати третій поверх (мансардний)? Збільшити спортзал і їдальню? І ще багато чого. Я не спеціаліст це справа архітекторів. Але точно знаю, що СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ можна було б як мінімум на четверть збільшити площу навчальних класів.
Що заважає? Чув краєм вуха, що заплановано вже в бюджеті(але не затверджені) кошти на повне перекриття даху. То може додати трішки і підняти той дах на один поверх? Думаю будівля школи типова, часів радянської забудови. Тож проект реконструкції(розширення) міг би бути універсальним для багатьох учбових закладів.
Viribus unitis?
».

А чому би ні?;)

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (ЗОШ №1):

1 вересня 2017 р. ЗОШ №1 м. Чернівці

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***
м. Хотин

***

Зіркові 1 вересня

Іван Гешко (кращий спортсмен України 2006 р., чемпіон Європи та світу, депутат обласної ради, м. Кіцмань)


***
Ірина Мерлені (олімпійська чемпіонка, Хмельницький)

***
Денис Силантьєв (срібний призер Олімпійських ігор, м. Київ)

***
Андрій Оністрат (“бігаючий банкір”)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ