Лещенко: у Чернівецькій області не самоврядування, а процеси розпаду держави…

0
190
Загрузка...
Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко побачив, як центробіжні сили «розривають» Україну на фактично незалежні «квазікорупційні республіки».

 
«Нещодавно я був в Чернівецькій області – вони, як острів. У них вже третина області з румунськими паспортами, у них свій “смотрящий” – Бурбак. Як Юра Єнакіївський був у Януковича – за Донбасом стежив, тут Бурбак стежить за своєю вотчиною. У них свої клани контрабандистів, свої силовики, свої закони. Вони живуть як би в Україні і не в Україні», – заявив депутат. Причому, на його думку, «це не самоврядування», а процеси розпаду держави – хоча б тому, що у значної частини населення ряду областей вже є громадянство сусідніх держав.

«Самоврядування – коли діють в рамках українського закону і у них просто більше повноважень. Це позитивно. А у них вже просто проходить сепаратизація корупційних потоків, і вони починають жити за своїми законами. Вони відокремлено ось так от живуть. Але це не єдиний прецедент – такі ж процеси і в Одеській області.

На жаль, в цих процесах відбуваються неконтрольовані явища, коли центральна влада, захоплена власним збагаченням, просто втрачає з уваги те, що відбувається в регіонах тільки тому, що вони віддали регіон на відкуп комусь чи дозволили там вже побудувати свою квазікорупційну республіку і жити за своїми законами», – стверджує Лещенко.

Джерело: antikor.com.ua

***
Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ