Знову ДТП з жертвами на Буковині… (відео)

0
443
Загрузка...

Робота всіх відповідних органів мала би бути націлена, передусім, на зменшення аварійності на дорогах, а не, як в часи ДАІ, – «плани на оформлені протоколи», «плани на штрафи» і т.п. Адже в дорожньо-транспортних пригодах гине дуже багато людей, ще більше отримують важкі травми…

Четверо людей зазнали тілесних ушкоджень в автопригодах, що сталися в Чернівецькій області у вівторок, 18 липня. Також важкі травми отримав учасник ДТП, яка мала місце в ніч на середу.

Зранку 18 липня у селі Ропчі Сторожинецького району в кюветі опинився автомобіль «ВАЗ-2109». 26-річний місцевий житель не впорався з керуванням і автівка з’їхала з дороги. Внаслідок ДТП допомога медиків знадобилася 22-річному пасажирові. Із закритою черепно-мозковою травмою та закритим переломом носа потерпілого госпіталізовано до районної лікарні.

Цього дня зазнали травм і пасажири 31-річного жителя Сокирян. Керуючи автомобілем «Опель Омега» у селі Романківцях, чоловік не обрав безпечної швидкості руху та допустив перекидання транспортного засобу. На момент ДТП у салоні авто знаходилися двоє молодих чоловіків, віком 21 та 26 років. До Сокирянської районної лікарні їх доставили із забоями.

Також аварія з потерпілими сталася 18 липня у Чернівцях. Пізно ввечері по вулиці Південно-Кільцевій зіткнулися автомобіль «ВАЗ-2106» під керуванням жителя Сторожинеччини та мопед, яким керував чернівчанин. В результаті зіткнення 30-річний мотоцикліст отримав забій м’яких тканин обличчя та струс головного мозку. Потерпілого госпіталізовано до лікарні.

Більш серйозними травмами обернулася нічна поїздка для 23-річного жителя села Їжівців Сторожинецького району. Рухаючись на скутері по вулиці Красноїльська, парубок не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та врізався в автомобіль «Фольксваген Т4». Медики районної лікарні констатували у молодика політравму та алкогольну інтоксикацію.

За фактами вказаних дорожньо-транспортних пригод слідчими відкрито кримінальні провадження за частиною 286 Кримінального кодексу України – «Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Наразі тривають слідчі дії, проводяться необхідні експертизи.

В результаті ДТП одна людина загинула. Травми різного ступеню тяжкості отримали троє громадян сусідньої держави.

Автопригода сталася о пів на дев’яту годину вечора 17 липня по вулиці Галицький Шлях у Чернівцях. Керуючи автомобілем «Мерседес Спрінтер», 43-річний чернівчанин не впорався з керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху. Там мікроавтобус лоб у лоба зіткнувся з іноземним пасажирським автобусом, що прямував з Німеччини до Молдови.

На момент аварії в салоні рейсового автобуса знаходилися 53 пасажири. В результаті зіткнення ніхто з них не постраждав. О 5-тій годині ранку 18 липня їх було відправлено іншим автобусом до кінцевого місця призначення.

Травми різного ступеню тяжкості отримали два водії та стюардеса автобуса, котрі є громадянами сусідньої держави. Їх було госпіталізовано до медичних закладів Чернівців. Після надання медичної допомоги лікарі відпустили 24-річну жінку-стюарда. Внаслідок отриманих в ДТП травм водій «Мерседеса» помер по дорозі до лікарні.

За фактом ДТП слідчими Садгірського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України – «Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». На даний час триває досудове розслідування, для з’ясування всіх обставин трагічної автопригоди призначено низку експертиз.

Загалом, за перше півріччя поточного року на Буковині зареєстровано 149 автопригод з потерпілими. У порівнянні з минулим роком, їх кількість не збільшилася. Однак, зросла кількість жертв ДТП. Упродовж шести місяців 2017 року в аваріях травмовано 164 особи. До прикладу, за аналогічний період 2016 року їх кількість становила 159 чоловік. Цього року на автошляхах Буковини в дорожньо-транспортних пригодах загинули 35 громадян (у 2016 році – 30).

Найбільш поширеними причинами ДТП є керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння та недотримання правил дорожнього руху. Поліцейські вкотре закликають водіїв не випробовувати долю. Ні за яких обставин не сідайте за кермо транспортного засобу в нетверезому стані. Не перевищуйте безпечної швидкості руху та не здійснюйте ризикованих маневрів.

Відділ комунікації поліції
Чернівецької області (cv.npu.gov.ua)

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ