Прокуратура підтвердила, що мер обґрунтовано не поставив на голосування пропозицію депутата

0
207
Загрузка...

За пропозицією депутата міської ради Василя Продана, на виконання протокольного рішення міської ради, до Чернівецької місцевої прокуратури було скеровано звернення щодо відкриття кримінального провадження за статтею 351 пункту 1 частини 1 за фактом перешкоджання депутатській діяльності міським головою Олексієм Каспруком, який не поставив на голосування пропозицію депутата.

Мова йде про пропозицію депутата фракції «Рідне місто» всупереч Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту Чернівецької міської ради повернутися до розгляду вето міського голови на рішення, що стосувалося відмови повернути до державної власності в особі Міністерства оборони України земельної ділянки площею 0,3084 га на вул. Мізюна,20. Олексій Каспрук 4 травня ц.р. впродовж пленарного засідання міської ради кілька разів звертав увагу депутатів, що міська рада у визначений законом двотижневий термін не відхилила зауваження міського голови та не підтвердила своє рішення 2/3 від загального складу ради, тому повернення до розгляду цього питання суперечитиме законодавству. Депутати таку позицію міського голови розцінили як перешкоджання депутатській діяльності і прийняли протокольне рішення звернутися до правоохоронців з вимогою притягнути міського голову до кримінальної відповідальності.

Зазначене звернення відповідно до ст.ст. 214,216 КПУ України було скероване до Шевченківського ВП Чернівецького ВП ГУНП в Чернівецькій області.

За результатами розгляду звернення прийнято рішення про відсутність підстав для внесення відомостей до ЄРДР за ч.1 ст.351 КК України за фактом перешкоджання депутатській діяльності міським головою Олексієм Каспруком, який не поставив на голосування пропозицію депутата. Правоохоронці дійшли висновку, що рішення міського голови було обґрунтованим. Про це міську раду проінформувала Чернівецька місцева прокуратура, – повідомляє прес-служба міської ради (chernivtsy.eu).

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ