Після АТО добровольці не знайшли роботу і пішли… грабувати

0
82
Загрузка...
Працівники Управління карного розшуку спільно із спецпідрозділом «КОРД» затримали чотирьох осіб, причетних до нападу на будинок голови Господарського суду Чернівецької області.

Як уже повідомляло Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області, зранку 10 липня четверо невідомих у камуфляжних костюмах і балаклавах увірвалися в приватний будинок у Чернівцях. Зв’язавши господарів і погрожуючи їм насильством, злочинці забрали гроші та втекли у невідомому напрямку.
У ході проведення слідчо-розшукових заходів, поліцейські відпрацьовували декілька версій. В тому числі й професійну діяльність господаря будинку.
Вже невдовзі працівники карного розшуку встановили особи всіх чотирьох нападників. Як з’ясувалося, до злочинної групи входили двоє чернівчан, а також уродженці Львівської області і Донецька, віком від 25 до 29 років. Усі вони мають вищу освіту, благополучні сім’ї та раніше не були судимі. Троє із злочиців – колишні військовослужбовці добровольчого батальйону «Донбас».
25 липня працівники карного розшуку спільно з «КОРД» затримали нападників. За місцем проживання затриманих проведено санкціоновані обшуки, під час яких вилучено грошові кошти, отриманні незаконним шляхом, і знаряддя вчинення злочину. Чоловікам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Затримані розповіли, що два роки тому, по закінченні терміну контракту, звільнилися з військової служби. Однак, постійного місця роботи знайти їм не вдалося. Саме тому й почали шукати спосіб легкого заробітку. Здобуті під час військової служби навички вирішили спрямувати в кримінальну діяльність. Свою жертву обирали на інтернет-порталі з деклараціями про майновий стан посадовців. До злочину готувалися ретельно і заздалегідь: слідкували за суддею та його рідними, вивчали шляхи пересування, проводили аерозйомку подвір’я з квадрокоптера.
На даний час тривають слідчі дії в ході кримінального провадження, відкритого за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України. А саме – «Розбій». Нападникам загрожує до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
***

***

***
Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ