Мер нагородив юну чернівчанку, яка врятувала 10-річну дівчинку

3
778
Загрузка...

Одинадцятикласниця Чернівецького ліцею №3 (медичного профілю) Анна Шумко вчинила справжній подвиг – врятувала життя 10–річній дівчинці, яка ледь не потонула під час купання у водоспаді в с. Шешори на Прикарпатті.

Туди діти, які відпочивали в таборі, поїхали на екскурсію. Під час купання одна дитина захлинулась водою, і рахунок вже йшов на секунди. Розгубились навіть дорослі. «Я якось одразу згадала, чому нас вчили в ліцеї, як надавати першу допомогу, як робити непрямий масаж серця, що робити в тих чи інших випадках, – згадує Анна. – Хоча і дуже злякалась, адже таке зі мною трапилось вперше. Але я вірила, що дівчинка виживе».

Завдяки знанням і навичкам, які Анна отримала в ліцеї, оперативній реакції на ситуацію, небайдужості та зібраності, Анна стала справжньою рятівницею.

Анна – відмінниця, депутат Чернівецької учнівської міської ради. Захоплюється вивченням іноземних мов, вишиванням. Призер обласної учнівської олімпіади з екології та володар І місця у другому етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української літератури. Мріє стати лікарем. А ще красуня захоплюється моделінгом («ШоуТайм»).

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук під час зустрічі в Ратуші подякував Анні та її батькам, вручив Подяку та цінний подарунок – спортивний годинник. Також Анну відзначили і працівники управління державної служби надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області.

Джерело: chernivtsy.eu

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ