Вітання людині, яка змогла відмовитися від депутатського статусу

0
442
Загрузка...

Є люди, яких поважають незалежно від посади, статусу, партійних симпатій (антипатій) і т.п. Однією з таких особистостей є Тетяна Смолдирєва, яка останнім часом очолює обласну організацію Спілки журналістів України. Тетяна Петрівна одна з небагатьох в Україні, яка, будучи депутатом обласної ради, виявила принциповість і не лише вийшла зі складу політичної сили, від якої балотувалась, а й склала депутатські повноваження.

Сталось це у квітні 2013 р. Тоді головний редактор радіо «Буковина», як повідомляв Molbuk, вийшовши з лав партії «Фронт змін», подала заяву на ім’я голови обласної ради Михайла Гайнічеру, в якій повідомила його про своє рішення вийти також зі складу депутатів Чернівецької облради.

«Принаймні, так буде чесно. Оскільки я ввійшла до облради за партійним списком, то, вийшовши з партії, мушу скласти і депутатські повноваження», – цитували її слова «Версії».

«Я втомилася доводити, що, попри свою належність до партії, залишаюсь об’єктивним журналістом. Оскільки ми живемо в нецивілізованій країні, конкретній людині дуже важко самій рухатися цивілізовано», – поскаржилася Смолдирева.

3 квітня – День народження заслуженої журналістки України Тетяни Петрівни СМОЛДИРЄВОЇ. Вітання і найкращі побажання іменинниці!

Прізвище «Смолдирєва», як пише Юхим ГУСАР на своїй сторінці у Facebook, звучить на Чернівецькому обласному радіо вже десятки років. Старше покоління пам’ятає пристрасні репортажі, коментарі, нариси ветерана журналістики Буковини Любові Смолдирєвої. А з 1977 р. звучить в ефірі голос її доньки Тетяни, яка народилася у Києві, закінчила філологічний факультет Чернівецького держуніверситету ім. Юрія Федьковича. Працювала редактором, заввідділом, з 1995 р. – головний редактором створеної радіостанції «Буковина», заступник генерального директора Чернівецької державної телерадіокомпанії. З 2001 р. одночасно і голова Чернівецького прес-клубу ринкових реформ. Була членом громадської аналітично-консультативної ради при голові облдержадміністрації, обиралася заступником голови обласної організації НСЖУ – в. о. голови. Відзнаку заслуженого журналіста вручив Президент України Віктор Ющенко під час відзначення 600-річчя Чернівців. Нині Тетяна Петрівна доцент кафедри журналістики ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

fakty.cv.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ