Хавич: Суд зобов’язав прокуратуру відкрити кримінальні провадження проти «активістів» і поліції

1
264
Загрузка...

Політолог Олег Хавич, який, нагадаємо, постраждав через негативне ставлення групи активістів та правоохоронців до його наміру презентувати у рідних Чернівцях громадську організацію «Захист прав національних меншин», повідомив, що правоохоронці програли йому вже три суди. І прогнозує, що рано чи пізно справи опиняться в Європейському суді з прав людини.

«Про те, що УСБУ в області (з вибаченнями) повернуло моїй тещі належні їй планшет та гроші, які центральний офіс СБУ назвав “призначеними для фінансування антиукраїнської діяльності”, я вже писав. Просто нагадую чернівецьким “журналістам” та “ЗМІ”, які бояться про цей факт навіть згадувати.
Шевченківський райсуд Чернівців зобов’язав прокуратуру (відповідно, міську та обласну) відкрити кримінальні провадження проти “активістів” та поліції за дії 20 березня. Ухвали оскарженню не підлягають, тож доведеться розслідувати. Оскільки всі злочини зафіксовано на відео, думаю, будуть тупо затягувати, але рано чи пізно справи опиняться у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).
А ще один мій позов полине до Страсбурга вже найближчими днями завдяки особисто… Петру Порошенку та його “судовій реформі”. Адже раніше, щоб дістатися до ЄСПЛ, треба було пройти Верховний Суд України, де справа могла маринуватися роками. А тепер, після згвалутвання Петром Олексійовичем системи правосуддя, найвищим рівнем національного судочинства де-факто став апеляційний суд.
Один із них – Апеляційний суд Чернівецької області – сьогодні підхопив естафету незаконних рішень, ухвалених СБУ та Шевченківським райсудом, і не повернув мій телефон. Нагадаю, його офіційно вилучили 20 березня, а звернулися за дозволом суду на арешт – лише 23-го, тоді як повинні були це зробити на наступний робочий день. У такому випадку закон передбачає лише один варіант дій – поверненння майна, але де Україна, а де верховенство права…
Точніше – відомо де, у Європі, від якої сповзаюча у тоталітаризм Україна віддаляється з кожним днем», – написав Олег Хавич на своїй сторінці у Facebook.

До слова, в соціальних мережах роблять компліменти адвокату Олега Хавича. Останній же акцентує увагу на тому, що в його діях немає складу злочину.

fakty.cv.ua

***



***

Хавич: Слідчий СБУ повернув моїй тещі планшет, 1000 доларів та 500 євро

***

***

Хавич: Навіть після ухвали суду СБУшники не повертають відібрані $1000 і €500

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ