Чернівецька міськрада вимагає від керівництва країни скасувати абонплату за газ

0
117
Загрузка...

Відповідне звернення до керівництва держави було підтримане під час продовження 26 сесії Чернівецької міської ради VII скликання 5.04.17.

 

Цікаво, що керівник фракції ВО «Свобода» Андрій Ілюк повідомив, звернулись за ініціативи фракцій «Свобода», «Батьківщина» та «Самопоміч», а керівник фракції ВО «Батьківщина» Олександр Пуршага написав на своїй сторінці у Facebook, що з ініціативи «Батьківщина». Це таке собі «змагання», хто більше балів набере за ініціативу?.. Насправді важливо, що звернулись, бо це справді відповідає настроям більшості чернівчан…

Звернення Чернівецької міської ради VІІ скликання
до Верховної Ради України, Президента України
та Кабінету Міністрів України
щодо відміни абонентської плати за підключення
до системи газопостачання

28 березня 2017 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийнято чергові антинародні постанови, якими безпідставно встановлено тарифи на послуги розподілу та постачання природного газу.

Не менш цинічним кроком влади є запровадження в державному «Ощадбанку» комісії за сплату комунальних послуг. Це абсолютне свавілля, бо, згідно до закону «Про житлово-комунальні послуги», до суми платіжки вже входять послуги банків.

В результаті цього, громадяни, в тому числі малозабезпечені, щомісяця будуть сплачувати абонентську плату незалежно від фактичного обсягу споживання газу. Це призведе до збільшення на 13-15 млрд. гривень витрат населення на оплату газу, вартість якого вже необґрунтовано завищено попередніми урядами.

Для Чернівецької області це збільшення оплати становитиме для кожної родини, яка користується послугами газопостачання, від 59 до 115 грн щомісяця (залежно від різних показників – типу лічильника та ін.)!

Наголошуємо, що ці суми не підлягають субсидіюванню – тож якщо хтось сподівається, що йому ці розтрати покриє субсидія, то це помилка. Також варто нагадати, що у більшості буковинських сіл і міст газові мережі прокладені власним коштом мешканців, а далі безоплатно передані на баланс газовим конторам – які тепер хочуть отримувати за користування ними абонплату!

З огляду на викладене, звертаємося до Вас та вимагаємо:

  1. Скасувати грабіжницьке і необґрунтоване рішення НКРЕКП від 28 березня 2017 року, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання.
  2. Звільнити Голову НКРЕКП Вовка Д.В. та членів НКРЕКП, які ухвалили грабіжницьке «рішення про абонплату».
  3. Вжити заходів щодо надання належної правової оцінки діям посадовців НКРЕКП на предмет ухвалення незаконного рішення та притягнути до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.
  4. Повернути до державної власності усі газорозподільчі мережі.

Обговорювались і інші актуальні питання.

З різкою заявою виступив Володимир Бешлей, який порадив меру «піти геть», якщо він не справляється зі своїми функціями…

***

***

***

***

***

Абонплату за газ відтермінували, але депутати вимагають взагалі скасувати її (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ