Чернівчанину стати призером конкурсу з 3D-моделювання допоміг… біг (відео)

2
537
Загрузка...

Учень Чернівецької школи №41 Марк Філіпов розповів, як заняття бігом допомогли йому стати призером міжнародного конкурсу з робототехніки в Ізраїлі – у номінації 3D-моделювання.

 

Завдання було зробити 3D-модель автомобільного гальма. Спершу він навіть розгубився, певною мірою. Але саме під час оздоровчих пробіжок, до яких його залучив батько, Марк Філіпов і «надумав», як саме впоратися із цим завданням. У підсумку здобув 3 місце на конкурсі, в якому брали участь також команди з Мексики, Аргентини, Америки, різних областей України і, звісно, з Ізраїлю, де цей форум відбувся.

Цікаво, що батько призера – Яків Філіпов – останнім часом став одним з найактивніших у Чернівцях пропагандистів оздоровчого бігу та здорового способу життя. Він почав займатися бігом в 33 роки. Але так захопився, що тепер бере участь у різних пробігах, у т.ч. на напівмарафонській дистанції. У неділю, 9.04.17, він зі всією сім’єю (дружиною Іриною, згаданим вище 13-річним сином Марком, 10-річною донькою Ніною та меншими синами – 4-річним Євгеном та Тимофієм, якому лише рік) «засвітяться» на чемпіонаті України з напівмарафонського бігу в Києві.

Зрозуміло, що Яків не входить до числа фаворитів, але, як сам зазначив, розраховує на місце у першій сотні (торік увійшов в 400 кращих серед 2000 учасників). А може й вище. Адже на пробіжці 5.04.17 на стадіоні «Буковина» він, «спровокований» другом Юрієм Анталиком, показав «в робочому порядку» рекордний для себе час на 10-кілометрівці – 43 хв. 18 сек.

До слова, Яків Філіпов в інтерв’ю SportBuk.com зазначив, що залюбки ділитиметься досвідом з охочими займатися оздоровчим бігом, яким, можливо, не вистачає мотивації і т.п. З ним можна зв’язатися через сторінку на Facebook. Також рекомендує мотиваційні психологічні тренінги Іцхака Пінтосевича.

Про успіх в Ізраїлі, «спровокований» рекорд у Чернівцях, мотивацію для занять оздоровчим бігом дивіться і читайте нижче:

***

***

***

***

Нагадуємо також, що облцентр «Спорт для всіх» запрошує охочих на колективні оздоровчі пробіжки на стадіоні «Буковина». Хто хоче порухатись в гарній компанії, – звертайтесь, допоможемо;)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Зв’язатися можна, зокрема, через персональну сторінку на Facebook.

***
А ось ще одна нагорода знайшла героя 24.05.17:

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ