Застереження: як вберегтися від телефонних шахраїв

0
242
Загрузка...

Щоб заволодіти грошима довірливих громадян, зловмисники постійно вдосконалюють свої злочинні схеми. Буковинські поліцейські закликають краян бути обережними і радять, як вберегтися від шахрайських дій.

Повідомлення про зникнення коштів з карткових рахунків надходять до поліції ледь не щодня. Кількість шахрайських операцій з банківськими картками стрімко зростає. При цьому шахраї постійно вигадують нові способи заволодіння чужими грошима. Найбільш популярним сьогодні є виманювання грошей за допомогою смс-повідомлення або телефонного дзвінка від нібито працівників банківських установ.

«Ваша картка заблокована. Інформація за телефоном 000-000-00-00». Отримавши таке повідомлення, схвильовані власники карт тут же дзвонять за вказаними номерами, де їх вже чекають підготовлені аферисти. Представляючись працівниками служби безпеки банку, шахраї використовують різні методи психологічного впливу. Досить часто ці псевдо-банкіри самі телефонують громадянам, пропонуючи підвищення рівня безпеки карткового рахунку чи збільшення кредитного ліміту.

Увійшовши в довіру, зловмисники дізнаються у своїх жертв усю конфіденційну інформацію, необхідну для зняття коштів з рахунку: номер банківської картки, PIN-код, термін дії карти, CVV-код (тризначний код безпеки на зворотній стороні картки), а також коди з банківських смс-повідомлень і секретні паролі.

Щоб не стати жертвою шахраїв, громадянам слід пам’ятати: банківські працівники не мають права дізнаватися у клієнта персональні дані по телефону. Для уточнення такої інформації клієнтів запрошують до установи банку.

Поліцейські вкотре закликають громадян бути уважними.

  • Ніколи й нікому не повідомляйте дані вашої карти. Для переказу коштів на ваш рахунок достатньо вказати лише його номер.
  • Якщо отримали повідомлення про блокування банківської карти – перевірте це в найближчому банкоматі чи відділенні банку.

Але якщо шахраям таки вдалося вас ошукати,

негайно телефонуйте на гарячу лінію банку і до поліції.

Відділ комунікації поліції

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ