У центрі Чернівців напали на публічну особу, поліція затримала… постраждалого

7
1497
Загрузка...

Інцидент стався серед білого дня 20.03.17 з відомим чернівчанином, який ніби-то мав проводити прес-конференцію в конференц-залі готелю «Буковина», але найбільш радикально налаштовані активісти вирішили, що тема (нижче розписано) є «сепаратистською», і вдалися до «самосуду»…

 

Перед тим, як процитувати деякі публічні висловлювання щодо цього інциденту (які автори fakty.cv.ua можуть і не підтримувати), зазначимо, що люди, які напали на Олега Хавича, можливо, не дуже усвідомлюючи це, насправді самі набагато більше і небезпечніше сприяють «розхитуванню ситуації», ніж ті діячі, проти яких вони виступають… Якщо є відомості про незаконні, антидержавні дії тієї чи іншої особи або організації, треба повідомляти про це компетентним органам, а не займатися «самосудом»… А якщо вже ці «захисники інтересів України» настільки принципові, «найпатріотичніші патріоти», «борці за справедливість» і т.п., тоді чому, цікаво, вони не вчинять самосуд над владною верхівкою, чиї діяння, на жаль, підтримують кровопролиття в нашій державі, наслідком якого стала втрата тисяч найсміливіших патріотів?.. Зате нападати на беззахисного «сепаратиста» – «героїв» вистачає… Прикро… Таким «героям» і «активістам» варто було б не забувати про Божі закони і заповіді, і про те, що за негативні, «беспредельні» дії, як правило, «воздається»…

Як стало відомо fakty.cv.ua з власних джерел, які заслуговують на довіру, сьогодні зранку співробітники СБУ зібрали АТОвців та активістів і повідомили інформацію про зв’язок Олега Хавича з кремлівськими антиукраїнськими діячами (вскрили його електронку, де була переписка з Сурковим, номер телефону і т.п.), а також поінформумвали про те, що прес-конференція перенесена з 14:30 на 12:00.

За даними правоохоронців, Хавич приїхав до рідних Чернівців з конкретними цілями, тобто «розхитувати ситуацію» за прикладом Криму та проблемних східних областей, «розкручуючи» національні питання. Іншими словами, збирались піднімати проблематику нібито утисків румуномовних та інших національних меншин.

Як стверджують джерела fakty.cv.ua, з Олегом Хавичем АТОвці та активісти спілкувались «на підвищених тонах», але його ніхто не кивав. Йому пояснювали, що ніякі нацменшини на Буковині не утискають тому, мовляв, тема неактуальна. При цьому були присутні декілька екіпажів поліцейських.

Потім Олег Хавич намагався вийти з оточення активістів. Під’їхало таксі. Спершу в натовпі казали, мовляв, нехай їде, куди хоче. Але інші почали закликати не давати йому поїхати, бо викликали слідчо-оперативну групу. Тоді його витягнули з таксі, і саме в цей момент пірвали сорочку. Очевидці стверджують, що з боку Хавича мав місце і певний «артистизм». Що він впав, почав кричати, що йому треба інгалятор, бо він астматик. Але коли Євгеній Марусик («Карандаш») дав йому свій інгалятор, склалося враження, що Хавич не дуже знав, що з ним робити.

З «рукоприкладства», кажуть, крім витягування з таксі і затримання, лише АТОвець дав йому леща.

Далі приїхала опергрупа. Склали протокол. Люди підписатися. І Олега Хавича забрали для подальших слідчих дій. «На прощання», кажуть, Олег висловився негарно про Україну та присутніх…

Отож, за даними fakty.cv.ua, АТОвці та активісти Олега Хавича не били і не катували. А ще вони переконані, що є достатньо відомостей і приводів для того, щоби його затримали за сепаратизм та антидержавні дії…

Далі – справа за правоохоронцями.

***

***

А тепер думки та інформація в контексті.

Василь Забродський:

«Джек-пот для провокатора.
Саме так я розцінюю сьогоднішні події з Хавичем. Олега я вважаю професійним політологом-провокатором. В часи появи незалежності України він організовував акції для відродження національного духу, і ця діяльність непогано фінансувалась закордонними (західними) спонсорами. І старожили серед політгравців згадують якийсь фінансовий скандал, пов’язаний з товариством “Запороже”, яке очолював Хавич у Чернівцях.
А займаючись громадською діяльністю, ніби-то на ниві відродження культури, вже в статусі депутата Чернівецької міської ради, Хавич прибрав до рук і магазин “Українська книга” на Центральній площі (зліва від Ратуші). Але з часом кон’юнктура ринку змінилась. Захід перестав фінансувати розвиток демократії, а Москві знадобились експерти, готові підтверджувати розрізненість націй, що населяють Україну. І виступи, і позиція Олега стали надто провокативними. Ну нема , на його думку, держави Україна і взагалі українців як єдиного народу, а є тимчасове і випадкове об’єднання різних націй на визначеній території. І рано чи пізно (як вже бувало в історії тимчасової держави) України не стане, і різні її землі будуть приєднані до різних держав. Саме таку теорію пропагує Хавич. І так званий круглий стіл на тему утисків нацменшин на Буковині – ніщо інше, як продовження такої діяльності. Я не спецслужба, щоб стверджувати, що це – антидержавна діяльність. Але переконаний, що такі акції підривають державність і є початком сценарію по утворенню “автономних областей”. Тому діі громадських активістів не засуджую. Під час війни з ворогами держави саме так і чинять. Якби на сході не було фронту, а Крим не був би окупований Росією, то акцію Хавича і його поплічників, потрібно було б просто пікетувати. Але сталось як сталось, і саме Хавичу такий розвиток подій найбільш вигідний. Тепер “жертву націоналістів” запрошуватимуть на російські телеканали і т.д. Як свого часу Бузину. Не дай Бог за тим самим сценарієм – до “кінця”.
Але в тіні залишається питання: чому влада допустила саме такий розвиток подій? Адже могли попередити? Чому не зробили цього?
А тому що ВЛАДІ ВИГІДНО ВІДВОЛІКАТИ УВАГУ від повсякденних людських проблем. Нехай ворогами будуть будь-хто: хавичі, семенченки, парасюки. Будь-хто, хто відволікає увагу від розграбування Украіни. Зверніть увагу, хто перший почав кричати “тримай злодія”. Правильно – “рупори влади”. І найближчим часом місцевий сегмент фейсбуку буде обговорювати відсутність утисків і толерантності, але не грабіжницьку політику ВЛАДИ БАРИГ.
PS. Когось здивувала реакція поліціянтів і кайданки на руках “потерпілого”. Я думаю ці кайданки Хавича врятували. Сподіваюсь коли “почнеться” активісти побачать кайданки і на руках сьогоднішніх очільників. Кайданки на руках все ж краще, ніж тіло в поліетиленовому чорному мішку.»

***

Сергій Воронцов:

«Я живу в місті, де можуть катувати людину. І поліція приїде, і заарештує того, кого катують. А не тих, хто це робить. Повірте, “високоповажне” товариство, коли об вас витиратиме ноги черговий диктатор, за вас не буде кому заступитися, тому що такі як Хавич будуть вже в екзилі, чи деінде. Хавич є буфером між самосудом і вами. Ви зараз аплодуєте зникненню цього буфера. Напряжіть мізки, може вийде. чи не вийде…. насправді. Щодо поглядів Олега, мені байдуже які погляди у закатованого посеред дня на очах у поліції і людей. Просто байдуже. У мене все з Олег Хавич (Oleg Khavych) і Олексій Каспрук. Тегнув Каспрука, це ж господар міста. Чи НЕ ТАК?»

***

Петро Кобевко

«Хавич “РОЗВІВ” УСІХ. Ніяких прес-конференцій не намічалося. Ніяких презинтацій також. Ніякої громадської організації нема, не було і не треба. На 14год.30хв. у конференц-залі №3 готелю “Буковина” не було жодного заявленого раніше Хавичем активіста, політика чи дипломата. Провокатор спровокував провокацію і пожинає плоди…»


***

Леся Хомко:

«В Китаї за сепаратизм – розстріл!
Без сентенцій!
Сьогодні цьому було зроблено нашими військовими, громадськими активістами, волонтерами китайське попередження. Він симулював приступи, падав, потім враз оживав коли чув,що поїде в Тарашани.
Це Олег Хавич, другий в списку путіна, із переписки суркова, по розхитуванні ситуації щодо федералізації окремих областей України. Воно намітило” круглий стіл по захисту нац.меншин на теренах Буковини” і уже прикрилось різними представниками.
Створив багато ГО, одна із них ГО “Захист прав національних меншин”. Передали це перелякане лайно за призначенням!
Будьмо пильними, такого ще багато лазить по Україні!»

***

Михайло Шморгун:

«Я не є прихильником більшості позицій та ідей ,які захищає та відстоює Олег Хавич, але я підтримую право кожного висловлювати свою власну думку і позицію, якою б контраверсійною вона не була. Має бути дискусія, а не тупе судилище!!!
Те що відбулося сьогодні – це удар не по сєпарам і москалям чи великорумунофілам. Це удар по демократичним цінностям, перш за все – свободі слова. Це удар по Буковині та нашій державі в кінці кінців!
Знаю,що зараз ця моя позиція буде прокритикована пелехами-мітріками, але я в цій ситуації на сторон Oleg Khavych . Бити політологів, не давати проводити круглі столи, конференції? За це боролися мля?
Олеже тримайся !!!»

***

Святослав Вишинський:

«ЗАХИСТ ПРАВ

Посол до Сейму Республіки Польща Богуслав Сонік, який мав виступити в Чернівцях на круглому столі «Захист прав національних меншин в Україні в контексті євроінтеграції»,

був несказанно здивований тим, що на Буковині патрульна поліція одягає кайданки на потерпілих, а не на нападників.

Під час круглого столу я хотів запитатись у депутата про побиття польськими націоналістами української хресної ходи у Пшемислі влітку 2016 р.

Але після того, як в Україні українці нападають одне на одного самі — я зрозумів, що не варто.»


***

Sergey Chernovtsy

«#СправаХавича

Або як я іі бачу))
Одного не можу зрозуміти– чому Хавич-сєпар, а Порошенко-цяця?
Це ж Порошенко активно просуває закон про заборону подвійного громадянства?
Як я бачу ситуацію?–
Спочатку новоспечених румунів поставлять перед вибором– вибрати між двох своіх громадянств.
Зрозуміло що переважна кількість румунів обере румунське– це ж не треба пояснювати і доводити?
Таким чином зразу після прийняття закону почнеться массове зменшення населення Буковини і збільшення числа іноземців тут проживаючих.
Пізніше влада почне слідкувати за дотриманням норм перебування іноземців на територіі Украіни– до 90 днів у півроку.
Це призведе до того що люди які не будуть мати змоги виіхати до Румуніі та дотримуватися цих норм почнуть порушувати украінське законодавство.
І вже після десятка-другого показових примусових департацій почнуться волання про Геноцид румунського народу та заклики-“Клаус Йоганніс, введи війська”.
Чому Хавич сєпар, а Порошенко цяця?
пс. Якщо що– в мене з деяких причин немає можливості отримати те громадянство))
Ппс. Якщо ще щось– “патріоти”– це не румуни , це ви ведете країну в прірву.(((»

***

***

Євгеній Марусик («Карандаш»):

«Знову багатобукаф… вибачте…

Новостворена загальнонаціональна ГО «Захист прав національних меншин» (EthnicMinorities Rights Watch) розпочинає свою діяльність з акції у Чернівцях.

У понеділок, 20 березня, з 14:30 до 16:00, у конференц-залі №3 готелю «Буковина» (м. Чернівці, вул. Головна, 141) відбудеться прес-конференція, на якій буде презентовано громадську організацію «Захист прав національних меншин» (Ethnic Minorities RightsWatch) та результати міжнародного круглого столу «Захист прав національних меншин в Україні в контексті євроінтеграції».
У прес-конференції візьмуть участь Посол до Сейму Республіки Польща, депутат Європейського Парламенту у 2004-14 роках пан Богуслав Сонік, заступник директора департаменту національностей і релігій Міністерства культури України Михайло Подюк, голова оргкомітету ГО «Захист прав національних меншин» Олег Хавич.

Ніби нічого поганого з однійєї сторони, що це питання підіймається. Вже інше кому це потрібно і до чого може призвести, але… Вирішив поцікавитись, що з це за громадська організація і оппа… немає такої зареєстрованої станом на 19 березня 2017 року…

але 16.04.2009 о 16:51:20 була зареєстрована Чернівецька обласна громадська організація “Ліга захисту прав людини” (національних меншин) – засновник та керівник Опаіць Аркадій Сільвестрович (м. Чернівці, Центральна полоща, 9).

Аркадій Опаіц є членом – кореспондентом міжнародної Академії культури та мистецтв, членом спілки письменників та журналістів Румунії та Молдови, членом спілки журналістів України, а також з 2004 року – засновником та редактором газети «Дзвін Буковини».

Більше 13 років Аркадій Опаіц був головою товариства румунської культури ім. Михайла Емінеску, навіть отримав медаль М. Емінеску від президента Молдови. Являється головним організатором встановлення памятника М.Емінеску в райцентрі Новоселиця Чернівецької області та смт. Глибока, Глибоцького району, Чернівецької області. Має дозвіл на будівництво такого ж пам’ятника в м. Сторожинець та пам’ятника науковця Австрії Хурмозакі в м. Чернівці. Встановив меморіальну дошку композитору Чіпріяну Порумбеску в м. Чернівці.

Відійшов від теми… так от… про Голову оргкомітету ГО «Захист прав національних меншин» Олега Хавича з доступних мені джерел вдалось отримати наступну інформацію:

Хавич Олег Михайлович, 21 червня 1968 року народження
+38 (050) 338-09-69, khavych@ukr.net

в 1997 році був фінансовим директором телерадіокомпанії “НБМ”
в 2002 році балотувався на чергових виборах від Партії “Жінки України” /№ в списку 12/ по багатомандатному виборчому округу

Був членом Партії “Наша Україна” та помiчником у депутата Мартиненко Миколи Володимировича (Блок «Наша Україна — Народна самооборона» 6 скликання, «Наша Україна», 5 скликання)

Цитата з однієї передачі, на якій останній був в якості політолога – “Олег Хавич, директор Института развития города Черновцы, комментирует тему восьмого заседания дискуссионного клуба проекта “Украинская Федерация” – “Этнокультурные и конфессиональные идентичности в Украине. Перспективы развития и преодоления проблемм”.”

Ще одна “Від імені Міністра культури України Михайла Андрійовича Кулиняка виступив заступник керівника служби Міністра Олег Михайлович Хавич.”

Також в різних реєстрах він є засновником, керівником чи головним бухгалтером в декілької організаціях:

Чернівецьке обласне відділення Всеукраїнського громадського об’єднання “Нова генерація”
м. Чернівці, вул. Максимовича, 17
Дата реєстрації: 17.08.1999
Керівник: Хавич Олег Михайлович

ГО “Інститут розвитку міста Чернівці”
58002, м. Чернівці, площа Центральна, 10
Дата реєстрації: 09.07.2002
ЄДРПОУ 26183802
Керівник та засновник: Хавич Олег Михайлович

Чернівецьке відділення ЗАТ ІК “Нафтоенерго інвест”
м. Чернівці, вул. Доброго Олекси, буд.13, кв.2
Дата реєстрації: 11.11.2011
ОКПО 23246703
Керівник: Хавич Олег Михайлович

Редакція газети “Чернівці та чернівчани”
58013, м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 184
реєстраційний номер 30150211
Бухгалтер: Хавич Олег Михайлович

ГО “Європейська Галицька асамблея”
79019, м. Львів, вул.Ужгородська , буд.8А, кв.5
Дата реєстрації: 17.07.2014
ЄДРПОУ 39325232
Керівник та засновник: Хавич Олег Михайлович

ГО «Інститут Західно-Українських студій»
58002, м. Чернівці, площа Центральна, буд.10
Дата реєстрації: 26.08.2014
ЄДРПОУ 39364664
Керівник та засновник: Хавич Олег Михайлович

БО “Благодійний фонд захисту і розвитку спадщини Габсбургів”
58002, м. Чернівці, площа Центральна, 10
Дата реєстрації: 06.09.2014
ЄДРПОУ 39383294
Керівник та засновник: Хавич Олег Михайлович

Додатково додаю декілька скрін-шотів, на яких видно діяльність цього пана… на деяких красується логотип медведчуковського «Українського вибору»

Медведчук – кум путіна, якщо хтось забув…

П.С. Плати киплять…

П.П.С. Я вже писав про медведчуковський сценарій…

РОЗПОДІЛЯЙ І ВОЛОДАРЮЙ
divide et impera

«Територіальні громади» від Медведчука намагаються замінити собою державу: збирають податки, видають автомобільні номери. Планують: створення «народних митниць» і «народної міліції». Між цим захоплюють комунальні приміщення та агітують за Росію. Саме з них має початися створення окупаційних адміністрацій чергових «народних республік».

Скачати ПДФ і почитати можна за посиланням:
http://www.karandash.cv.ua/downloa…/divide%20et%20impera.pdf»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ