У Європарламенті назвали побиття Хавича «утиском прав нацменшин»

0
229
Загрузка...

Депутати Європарламенту жорстко засудили напад у Чернівцях на політолога Олега Хавича, лідера організації «Захист національних меншин», яке відбулося вчора в Чернівцях перед проведенням тематичного круглого столу.

Нагадаємо, як повідомляв «ПолітНавігатор», тоді бойовики «АТО» побили (прим. – ?) Хавича і вивернули його кишені, а поліція наділу наручники і заарештувала не нападників, а саму жертву нападу.

Зокрема, з відповідною заявою виступив Януш Корвін-Мікке, депутат Європарламенту від Польщі, лідер партії «Коаліція Відродження Республіки Свободи і Надії», неодноразовий кандидат в президенти Республіки Польща, коментуючи побиття Олега Хавича для ЗМI.

«У будь-якій європейській країні повинна бути свобода слова, такі збори повинні бути дозволеними, вільними і захищеними. Люди повинні відкриватися, потрібно давати висловитися всім бажаючим і ви повинні навчитися слухати і говорити », – зазначив у коментарі польський політик.

На думку європейського народного обранця, побиття Хавича – це порушення прав усіх українців.

«Бити людей просто за свою думку це неправильно, і це обмеження не тільки прав нацменшин, а взагалі всіх», – вважає політик.

«Це був абсолютно нейтральний з політичної точки зору круглий стіл. Абсолютно мирний захід, на якому розмовляли українською мовою. Були запрошені депутати з Румунії, депутат Сейму і Європарламенту з Польщі Богуслав Сонік, румунський консул. Про який Кремль може йти мова? Хіба що на Кремль працюють радикали, не інакше. Своїми агресивними діями поза рамками закону вони забезпечують картинку антиукраїнських сюжетів у Європі, і смітять нас із європейськими партнерами », – зауважив Олег Хавич.

“Метою нашої організації ЗПНМ, і вчорашнього круглого столу зокрема, є використання зв’язків національних меншин з материнськими країнами, якi є членами ЄС, для зміцнення зв’язків України з Європою. І це двостороння вигода: угорці, румуни, словаки, болгари, греки отримають додатковy увагy в Україні, а сама Україна – додатковий канал спілкування з Брюсселем”, – розповiв Хавич, – цитує voloshyna.org.ua.

Як бачимо, попри те, що fakty.cv.ua, з посиланням на інформацію від очевидця подій, повідомляли про те, що насправді Олега Хавича під час тієї «гарячої дискусії» не били, інформацію поширюють іншу…

***

Хавич назвав «список Суркова» фейковим і пояснив, що опинився там через Бурбака

***

У центрі Чернівців напали на публічну особу, поліція затримала… постраждалого

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ