Про затриманого на хабарі 230 тис. освітянина, якого можуть відпустити за 80 тис.

4
1188
Загрузка...

Посадовець управління освіти Чернівецької міської ради, якого днями затримали на хабарі 230 тис. грн., кажуть, може вийти з СІЗО під заставу в сумі 80 тис. грн.

 

Хто ж цей «освітянин», через якого мер попутно відсторонив від виконання обов’язків начальника управління освіти Сергія Мартинюка?

Начальник господарської групи управління освіти міської ради Колешня Сергій Анатолійович, який «погорів» на хабарі 230 тис. грн. (10% від суми тендеру, який він за цей гонорар збирався забезпечити тому, хто хабар давав), – це «цінний столичний кадр».

Якщо «прогуглити» відкриті джерела, можна знайти Колешню Сергія Анатолійовича на посаді керівника одразу у трьох столичних фірмах:

ТОВ “АЛЬТАІС ІНВЕСТ” (основний вид діяльності: Рекламні агентства);

ТОВ “ФК”ВОСХОД” (Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна);

ТОВ “ПІКСЕЛЬ СЕРВІС” (Оптова торгівля офісною технікою й обладнанням).

Це дані data.gov.ua станом на 09.03.2017 р.

А ще Колешня Сергій Анатолійович фігурує на сайті uabiz.org в якості директора ТОВ “ЕНЕРЖІ ГРУП” (Виробництво продуктів нафтоперероблення), зареєстрованого в смт. Шрамківка Черкаської області. Щоправда, там вказанна лише дата реєстрації (27.07.2009 р.), тож, можливо, цим ТОВ він на час роботи у Чернівецькому міському управлінні освіти вже не управляв.

Хоча вистачає й трьох столичних керівних посад, які цей, мабуть, супер талановитий управлінець примудрявся поєднувати з роботою на чолі господарської групи міського управління освіти у Чернівцях. Цікаво, як він це все встигав?.. Чи, може, це якийсь однофамілець і тезка тезкович затриманого?..

Можливо, його «супер талант» полягає у т.ч. у вмінні «ефективно сприяти» вирішенню тендерних питань на користь «правильних» фірм, отримуючи за це скромну винагороду в розмірі 10% від суми тендерної пропозиції? Можна також припустити, що цими грошима він міг «правильно ділився» з тими, хто його залучив на цю посаду? Ну, якщо порівнювати ці 10% з неофіційними даними про «відкати» за попереднього антинародного режиму, які, кажуть, були значно вищими, то хтось може взагалі відзначити позитивно цей приклад такого скромного відкатного апетиту представника теперішнього антинародного режиму… Хоча сумнівно, що чернівчани тішаться з того, що «теперішні» беруть відкат з тендерів «лише 10%». Плюс цей тендерний відкат може бути лише одним з етапів, частиною загального «дерибану», тож в цілому ті відсотки можуть бути значно вищими. Але це лише припущення. Дізнатися більше можна буде, якщо правооохоронці відстежать і «хлопнуть» когось і на інших етапах «дерибану».

Сподіваємось, будуть і нові «сюрпризи», раз правоохоронці наважились затримати «освітянина», який, за неофіційними даними, є людиною Бурбаків…

Ось що в контексті затримання, можливого звільнення під заставу та призначеної для розгляду цього «ЧП» позачергової сесії міської ради написав політолог Михайло Шморгун:

«Мало хто розуміє драматизм і серйозність ситуації. Спробую по-простому пояснити. На хабарі взяли одного зі смотрящих над потоками в Чернівецькій освіті людей. Ця людина – людина не “злочинної влади”, не Продана і навіть не Фірташа з Борісовим . Це людина, яку через голову чинного мера, або за його безпосередньою участю інкорпорували в систему освіти Чернівців брати Б. Стався певний збій. Правоохоронна система таких людей зазвичай не торкалась. Ба більше – збираючи компроментуючу інформацію, мала зиск зі свого мовчання. Але так сталося,щось пішло не так і людину братів Б. взяли.
Якщо б процес був публічним і при владі були не бариги, а патріоти, то можна було б потягнути за ниточки і засадити добру половину чернівецьких “фронтовиків”, які сіли на потоки в області.
Що мав в такій ситуації робити Каспрук? Каспрук явно не бажає іти на дно разом з “бурбаками”. Він готовий пожертвувати Мартинюком заради того, щоб об скелю реальності не розбивалась легенда про “Хорошого Олексія Павловича” і поганих всіх інших… Без цієї легенди Каспрук на наступних виборах в Чернівцях не потрапить навіть до другого туру.
Проте Олексій Павлович все ще надіється відіграти ситуацію. Він відстороняє Мартинюка, щоб виграти час. До 27 березня, коли він запланував позачергову сесію, в нашій барижній системі може статися так, що людина вийде під заставу і поїде собі “на море лікуватись”. Ці 8 днів, які Каспрук виграв для своїх старших бариг – це той максимум , який він зміг для них зробити».

Тим часом, міський голова Олексій Каспрук, нагадаємо, публічно звернувся до чернівчан з пропозицією поділитися з ним «гарячою» інформацією про інші зловживання в сфері освіти, зазначивши, що «таке обговорення допоможе і розслідуванню цього злочину. Нам не має чого приховувати, завжди готовий про болючі і неприємні моменти говорити з громадою».

fakty.cv.ua

***

Після хабара в 230 тис. Каспрук хоче говорити з громадою про болюче і неприємне

***

Посадовця управління освіти Чернівецької міськради затримали на хабарі (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ