Чи адекватно не пускати дівчину-інваліда з Росії на Євробачення-2017?..

0
991
Загрузка...

Цим запитання публічно задалась популярна телеведуча Тетяна Даниленко, яка багато років була одним з облич 5 каналу (Петра Порошенка), а нещодавно перейшла на телеканал ЗІК.

Після оголошеного рішення не дозволити російській співачці-інваліду Юлій Самойловій виступити на Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2017 у Києві Тетяна Даниленко написала на своїй сторінці у Facebook:

«Проти шерсті пост. Хотілося б помилятися, але історія з Євробаченням черговий раз продемонструвала: нам як суспільству від влади треба дуже мало. Ми щасливі будь-якому дешевому брязкальцю, яке влада тицьнула нам в руки, щоб її не відволікали від дорослих справ. Забороною на в’їзд російській співачці влада грає на наших психотравмах. Так, ми травмовані війною, убитими і пораненими. Ми морально скалічені цим. Але ми не маємо ставати моральними каліками, які вірять в історії про розіп’ятого хлопчика, які викладають в YouTube веселі ролики про годування білого ведмедя петардами, які в в кожного іноземця питають, чи говоріт он по-русскі, а якщо нє гаваріт, значить фашист. Ми, все-таки, повинні залишатися в адекваті. Коли спецслужба воюючої країни всерйоз мізкує, надуваючи щоки, пускати, чи не пускати дівчину-інваліда на пісенний конкурс – це не адекватно. Не можу не погодитися з Сергій Лещенко, який пригадав, що у цивілізованих країнах є практика пускати на свою територію ворогів у рамках міжнародних заходів: навіть у найскладніші історичні моменти США дозволяли приїжджати в ООН Фіделю та Раулю Кастро, Махмуду Ахмадінежаду, Уго Чавесу та іншим. Євробачення – не Генасамблея, але і Самойлова – не Чавес. Що б вона не відчебучила на сцені, та хоч з прапором “ДНР” би вона заспівала, якщо ми ментально здорові – це нам не національна загроза. Перетворювати все життя суспільства на вічний політичний цирк – ось де справжня загроза».

Ми час від часу нагадуємо, що керівники проекту fakty.cv.ua можуть не погоджуватися з позицією авторів публікацій, але у даному разі доречно буде наголосити на тому, що згідні з позицією Тетяни Даниленко.

***

Раніше повідомлялось, що Росію на Євробаченні-2017 може представити уродженець Запоріжжя Олександр Панайотов:

***

«Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойловій терміном на три роки. Рішення прийняте на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України».

За словами голови СБУ  Василя Грицака, Юлія Самойлова не лише відвідала незаконно  Крим, а й залишила «сліди в соціальних мережах, де вона висловлювалася з приводу України, її влади та взятого курсу на євроантлантичну інтеграцію», повідомляє stv.detector.media.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков ввважає, за умови  якщо  Юлії Самойлової заборонять в’їзд на територію України, Росія не матиме змогу відправити на конкурс заміну, таким чином на «Євробаченні-2017» Росії не буде.

Нагадаємо, виконавчий директор «Євробачення» Йон Ола Санд сказав, що Європейська мовна спілка (ЄМС) «цілком підтримає рішення української влади» щодо участі представниці Росії Юлії Самойлової на «Євробаченні-2017». Він додав, що ЄМС не втручатиметься у рішення української влади.

Перед тим Йон Ола Санд  заявляв на брифінгу  в Києві, що постійно підтримує контакти з російською делегацією і домовився з ними не відправляти в Україну на пісенний конкурс осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. За його словами, вони домовилися, щоб до складу делегації РФ входили саме ті особи, які можуть працювати  в Україні. Та Росія прийняла інше рішення.

Зазначимо, 12 березня стало відомо, що Росію на «Євробаченні-2017» представить Юлія Самойлова з піснею FlameIs Burning («Вогонь горить»). Її делегував «Первый канал». Співачка з дитинства має 1-у групу інвалідності, пересувається на інвалідному візку.

Стало відомо, що 27 червня 2015 року Юлія Самойлова виступала в окупованій Керчі на гала-концерті фестивалю «Світ спорту та добра» разом з Олегом Газмановим, Лолітою, гуртами «Калина folk», 5sta Family. Вона потрапила в окупований Крим не через офіційний український КПП. Таким чином співачка порушила українське законодавство та автоматично внесена у «чорні списки» осіб, яким заборонений  в’їзд в Україну.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав провокацією те, що Росія делегувала на «Євробачення-2017» у Київ співачку Юлію Самойлову, яка виступала в окупованій Керчі. Він вважає, що закон повинен бути один для всіх.

11-13 березня у Києві проходила щорічна зустріч голів делегацій країн-учасниць «Євробачення-2017», де вони ознайомилися з підготовкою України до 62-го міжнародного пісенного конкурсу. На зустріч голів делегацій, яка щороку проходить у березні у місті-господарі «Євробачення», зі всіх 43 країн-учасниць не приїхала лише Росія.

62-й міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2017» пройде в Києві, у Міжнародному виставковому центрі на лівому березі Дніпра, з 9 по 13 травня. Україна стала господинею «Євробачення» завдяки перемозі Джамали на «Євробаченні-2016» у столиці Швеції, Стокгольмі.

***

Повертаючись до Тетяни Даниленко, зазначимо, що вона регулярно висловлює публічно свою щодо тих чи інших подій. Причому навіть працюючи на каналі Порошенка, Тетяна нерідко дозволяла собі говорити (писати) не зовсім «пропорошенківські» речі, або навіть відверто «анти-».

Цікаво, що першим гостем в її ефірі на новому телеканалі був мер Львова Андрій Садовий, який має далеко не найкращі стосунки з власниками цього каналу, м’яко кажучи. Як зазначила Тетяна Даниленко, поширюючи це відео, «Делікатність ситуації ось у чому: Садовий у непростих стосунках з Банковою і Садовий у ще більш непростих стосунках з інвестором ZIKa. Для мене це був тестовий момент для оцінки нової роботи. Можна починати працювати)».

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ